Hlavní navigace

Vlákno názorů k dotazu SAF-MOSS pro Vladimíra od Vlad - Re: SAF-MOSS pro Vladimíra Přiznám se, že jsem se...

  • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 5. 2015 18:42

    Vlad

    Re: SAF-MOSS pro Vladimíra
    Přiznám se, že jsem se o to zatím přestal zajímat. Všechny informace mám na notebooku, takže se ozvu zítra. Ale nic převratného nečekejte...

  • 23. 5. 2015 9:02

    Vlad

    Re: SAF-MOSS pro Vladimíra
    Podle mého názoru to trochu zamrzlo. Víceméně vycházím z materiálu "Zvláštní režim jednoho správního místa Mini One Stop Shop – EU režim - Informační materiál pro veřejnost", který se ke mně dostal sice v rámci informací poskytovaných finanční správou vývojářům ekonomických systémů, ale je i veřejně dostupný v sekci http://www.financnisprava.cz/cs/mezinarodni-spoluprace/mezinarodni-spoluprace-a-dph/mini-one-stop-shop.
    Materiál je vytvořen 23.1.2015 a v textu se k souboru SAF MOSS píše: "Struktura tohoto souboru bude v nejbližší době
    zveřejněna na stránkách Evropské komise." Zajímavé jsou také odkazy uvedené v tomto materiálu, zejména http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/how_vat_works/telecom/index_en.htm (v textu jako "IT-information") za kterým následuje poznámka "... it is not a final product, but it reflects the state of play at a certain point in time in accordance with the knowledge and experience available. Over time, it is expected that additional elements may be needed.". Zveřejněná struktura souboru na stránkách EU je z 4.11.2014 tedy o více než dva měsíce starší než materiál GFŘ, kromě toho jsou v ní rozpory, někde je uvedena verze 1.0 jinde 1.1 apod.
    Žádné další informace ani EU ani GFŘ k danému problému neposkytlo, takže předpokládám, že poslední stav je výše uvedený.
    Takže teď víte to, co já...

  • 25. 5. 2015 10:05

    Karel_dnes (neregistrovaný)

    Re: SAF-MOSS pro Vladimíra
    Díky za reakci, já ještě narazil na tohle (ale je to děs..)
    http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/vat/how_vat_works/telecom/explanatory_notes_2015_cs.pdf#expnote

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).