Hlavní navigace

SAF-MOSS pro Vladimíra

  • (neregistrovaný)

    22. 5. 2015 14:51

    Dobrý den, omlouvám se za autorovi s nicekem "Vladimír" za toto oslovení, ale nemám jiné vodítko pro identifikaci.
    8.1.2015 jste ve své reakci na můj dotaz uvedel, že komise EU ještě nestanovila strukturu tzv. Standard Audit File Mini One Stop Shop (SAF-MOSS). Připadalo mi, že máte dobrý informační kanál.
    Máte prosím informace zda je v této věci již jasno? Případně lze poskytnout odkaz na patřičné informace.§
    Děkuji.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2015 18:42

      Vlad

      Re: SAF-MOSS pro Vladimíra
      Přiznám se, že jsem se o to zatím přestal zajímat. Všechny informace mám na notebooku, takže se ozvu zítra. Ale nic převratného nečekejte...

    • 23. 5. 2015 9:02

      Vlad

      Re: SAF-MOSS pro Vladimíra
      Podle mého názoru to trochu zamrzlo. Víceméně vycházím z materiálu "Zvláštní režim jednoho správního místa Mini One Stop Shop – EU režim - Informační materiál pro veřejnost", který se ke mně dostal sice v rámci informací poskytovaných finanční správou vývojářům ekonomických systémů, ale je i veřejně dostupný v sekci http://www.financnisprava.cz/cs/mezinarodni-spoluprace/mezinarodni-spoluprace-a-dph/mini-one-stop-shop.
      Materiál je vytvořen 23.1.2015 a v textu se k souboru SAF MOSS píše: "Struktura tohoto souboru bude v nejbližší době
      zveřejněna na stránkách Evropské komise." Zajímavé jsou také odkazy uvedené v tomto materiálu, zejména http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/how_vat_works/telecom/index_en.htm (v textu jako "IT-information") za kterým následuje poznámka "... it is not a final product, but it reflects the state of play at a certain point in time in accordance with the knowledge and experience available. Over time, it is expected that additional elements may be needed.". Zveřejněná struktura souboru na stránkách EU je z 4.11.2014 tedy o více než dva měsíce starší než materiál GFŘ, kromě toho jsou v ní rozpory, někde je uvedena verze 1.0 jinde 1.1 apod.
      Žádné další informace ani EU ani GFŘ k danému problému neposkytlo, takže předpokládám, že poslední stav je výše uvedený.
      Takže teď víte to, co já...

    • 25. 5. 2015 10:05

      Karel_dnes (neregistrovaný)

      Re: SAF-MOSS pro Vladimíra
      Díky za reakci, já ještě narazil na tohle (ale je to děs..)
      http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/taxation/vat/how_vat_works/telecom/explanatory_notes_2015_cs.pdf#expnote

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).