Re: tzv. "nucené volno"
Děkuji za reakce.
Jestli jsem nebo nejsem v nějakém sporu opravdu netuším.Poslední čeho jsem se dopátral,že popud k tomu dala údajně odborová organizace na základě nějakého oznámení.Neviděl jsem ho,nejsem odborově organizován. Stále mi není jasné jak mám čerpat nějaké volno,když nevím jak dlouhého období se to týká,o způsobu úhrady také nevím nic.Uznámení tvořila opravdu jediná věta a jediné co vypadalo jako nějaký parametr bylo "okamžitě (uveden datum následujícího dne) až do odvolání. Skoro to připomíná trapnou scénu z filmu ve stylu "odebzdejte odznak a zbraň a buďte doma ".
Děkuji že někdo reagoval,buďte zdrávi
Zákoník práce - byl dodržen ?
§ 335
Doručování zaměstnavatelem prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací
(1) Prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací může zaměstnavatel písemnost doručit výlučně tehdy, jestliže zaměstnanec s tímto způsobem doručování vyslovil písemný souhlas a poskytl zaměstnavateli elektronickou adresu pro doručování.
(2) Písemnost doručovaná prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací musí být podepsána uznávaným elektronickým podpisem95).
(3) Písemnost doručovaná prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací je doručena dnem, kdy převzetí potvrdí zaměstnanec zaměstnavateli datovou zprávou podepsanou svým uznávaným elektronickým podpisem95).
(4) Doručení písemnosti prostřednictvím sítě nebo služby elektronických komunikací je neúčinné, jestliže se písemnost zaslaná na elektronickou adresu zaměstnance vrátila zaměstnavateli jako nedoručitelná nebo jestliže zaměstnanec do 3 dnů od odeslání písemnosti nepotvrdil zaměstnavateli její přijetí datovou zprávou podepsanou svým uznávaným elektronickým podpisem95).
http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262#cast13
>>>>>Dobrý den
>>>>>Elektronickou poštou mi byl nařízeno čerpání tzv.
>>>>>"nuceného volna" a to neprodleně tj. od následujícího
>>>>>pracovního dne do odvolání.
>>>
>>>
>>>Podle mého názoru by mohlo jít o tzv. překážku v
>>>práci
>>>na straně zaměstnavatele, tudíž placenou průměrem.
>>
>>Děkuji za reakce.
>>Jestli jsem nebo nejsem v nějakém sporu opravdu
>>netuším.Poslední čeho jsem se dopátral,že popud k tomu
>>dala
>>údajně odborová organizace na základě nějakého
>>oznámení.Neviděl jsem ho,nejsem odborově organizován.
>>Stále
>>mi není jasné jak mám čerpat nějaké volno,když nevím
>>jak dlouhého období se to týká,o způsobu úhrady také
>>nevím nic.Uznámení tvořila opravdu jediná věta a
>>jediné
>>co vypadalo jako nějaký parametr bylo "okamžitě
>>(uveden
>>datum následujícího dne) až do odvolání. Skoro to
>>připomíná trapnou scénu z filmu ve stylu "odebzdejte
>>odznak a zbraň a buďte doma ".
>>Děkuji že někdo reagoval,buďte zdrávi
>Když to byla jedna věta, tak jí sem opište celou.
>Znám případy, kdy se zam-tel tak vytočil, že už zam-ce
>nechtěl nikdy vidět, ale pak to formuloval jako
>překážky na straně zam-tele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.