Re: problém s ukončením pp
Zaměstnavatel dal zaměstnanci výpověď z jakého důvodu? Existuje ta dohoda o ukončení 30.6. nebo ne? To, že zaměstnanec nechodil během výpovědní doby do práce, může znamenat, že měl neomluvenou absenci nebo to, že pro něj zaměstnavatel neměl práci, tak ho nechal doma na překážkách. Co je v docházce? Jak to, že se zaměstnanec v červnu neozval, že nedostal za květen náhradu mzdy, když si myslel, že je stále zaměstnancem? Kdy dostal zápočtový list? 30.4. nebo 30.6.?
jo je to spousta nejasností. Já jsem do minulého týdne žila v domnění, že je ukončeno k 30.4.15 a dohodu mi zaměstnavatel dodá...zaměstnanec je takový "koumes", taky říká to co se mu hodí. navíc to jsou dobří známí (tedy zřejmě byli), pořádně spolu teď nekomunikují a řeší to přese mě..Spíš mi jde o to,zda může napsat zaměstnavatel neomluvené absence . Já ho můžu zpětně přihlásit k 1.5.15, protože je s největší pravděpodobností platná ta výpověď z organizačních důvodů k 30.4.15 a bude se řešit výplata a nároky za 5-6/2015.. Zaměstnavateli jsem řekla,že to je na právníka a snad to uzná a poradí se. Díky všem.
Moc šancí asi nemá. Jestli výpověď nezrušil a dohodu nesepsali, tak byl zaměstnancem až do 30.6. a teď se budou dohadovat, jestli se zaměstnanec dostavoval do práce a jestli mu ji zaměstnavatel přiděloval. Nepleťte se do toho a počkejte, jak to dopadne.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.