Vlákno názorů k dotazu Nedodaná docházka od pája - Re: nedodaná docházka zam-tel porušuje § 96 ZP o...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 9. 2015 13:04

pája

Re: nedodaná docházka
    zam-tel porušuje § 96 ZP o vedení evidence odpr.směn, přesčasů atd., vedení docházky není zavazující ani určující.

• 26. 9. 2015 23:15

xxxxx (neregistrovaný)

děkuji, četla jsem si uvedený paragraf, ale nerozumím tomu, co porušuje, prosím o vysvětlení. děkuji

• 29. 9. 2015 10:07

pája

zam-tel má úpovinnost vést evidenci.... s tím nemá docházka nic společného.Jde o dva rodzílné pojmy, docházka není evidence odpr. směny.Jestliže má zam-tel zákonem uloženou povinnost, tak ji podle mne nemůže přenášet žádným způsobem na zam-ce.

• 1. 10. 2015 21:22

xxxxx (neregistrovaný)

dobrý večer, na základě vaší odpovědi jsem si našla na internetu
    "Evidence docházky, = evidence skutečného příchodu a odchodu zaměstnance do zaměstnání, která zpravidla přesahuje skutečně odpracovanou dobu .většinou ať už se jedná o písemné záznamy zaměstnanců či nějaká forma elektronické evidence, ze které je patrná přítomnost zaměstnance na pracovišti není dokladem o odpracované délce pracovní doby.
    evidence pracovní doby =doba, v níž je zaměstnanec na pracovišti připraven k výkonu práce podle pokynů zaměstnavatele."
    Pokud tomu dobře rozumím, mi musíme mít v námi udělané docházce přesně 8,5hod denně, což tedy nemusí být a mzdová účetní si pak udělá evidenci pracovní doby? Jsme velká firma, takže mzdová účetní nemůže vědět kdy jsem opravdu byli a nebyli v práci, když zaměstnanec nedodá docházku, přesto mu udělá evidenci pracovní doby, protože mzdu/plat přece musí dostat, jak to tedy účetní vyřeší? žádná "A" se u nás nedávají, o neplacené volno se musí zažádat dopředu a musí to obě strany podepsat, co když nepodepíší...., nejsem mzdová, ale jen mě to zajímá, děkuji za vaši trpělivost a za vysvětlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).