Re: nedodaná docházka
dobrý večer, na základě vaší odpovědi jsem si našla na internetu
"Evidence docházky, = evidence skutečného příchodu a odchodu zaměstnance do zaměstnání, která zpravidla přesahuje skutečně odpracovanou dobu .většinou ať už se jedná o písemné záznamy zaměstnanců či nějaká forma elektronické evidence, ze které je patrná přítomnost zaměstnance na pracovišti není dokladem o odpracované délce pracovní doby.
evidence pracovní doby =doba, v níž je zaměstnanec na pracovišti připraven k výkonu práce podle pokynů zaměstnavatele."
Pokud tomu dobře rozumím, mi musíme mít v námi udělané docházce přesně 8,5hod denně, což tedy nemusí být a mzdová účetní si pak udělá evidenci pracovní doby? Jsme velká firma, takže mzdová účetní nemůže vědět kdy jsem opravdu byli a nebyli v práci, když zaměstnanec nedodá docházku, přesto mu udělá evidenci pracovní doby, protože mzdu/plat přece musí dostat, jak to tedy účetní vyřeší? žádná "A" se u nás nedávají, o neplacené volno se musí zažádat dopředu a musí to obě strany podepsat, co když nepodepíší...., nejsem mzdová, ale jen mě to zajímá, děkuji za vaši trpělivost a za vysvětlení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.