Re: výpověď
volala jsem si přímo na pracák, aby mi řekli oni stanovisko. Tak prý pokud by skončil na dohodu, měl by o 20% nižší podporu, než když skončí v práci uplynutím doby, na kterou byla pracovní doba sjednaná.
čili během tohoto roku jsme mohli dát dodatek k pracovní smlouvě, kde se obě strany (zaměstnavatel i zaměstnanec) dohodli o změně doby z neurčité na dobu určitou, do data toho a toho, a podepsali oba.
čili než dohoda o rozvázání pracovního poměru je lepší skončení uplynutím doby sjednané. Ta lze z doby neurčité na dobu určitou změnit dodatkem k pracovní smlouvě.
Takto mi to bylo řečeno.
On by práci měl, jen by se mu snížil hodně plat, je placený úkolově, ne na hodinu. tudíž by šel hodně s platem dolů, a to říkal, že by se mu to nevyplatilo dojíždět... sám chce skončit, a hledá způsob, aby to bylo pro něj co nejvýhodnější. My klidně můžeme počkat toho půl roku, jako zaměstnavatelé... Ale on nechce, a výpověď sám dávat, to pro něj výhodné taky asi není. No hledá způsob prostě, jak to udělat co nejvýhodnějc.
Líba Vám těmi zdravotními důvody napověděla, že pokud má nějaké zdravotní potíže (které by na dotaz ÚP potvrdil i jeho lékař), pak při ukončení pracovního poměru dohodou ze zdravotních důvodů by se mu podpora nekrátila. Nebo pro jiný vážný důvod - třeba opatrování svého starého rodiče nebo nemocné manželky apod.
Ještě to vysvětlím. Končí mu oprávnění dělat to, co mu v podstatě dá 2/3 platu. to už dělat nebude moct. k tomu je autoelektrikář, a tam je pro něj práce na 1/3 pracovní doby. a tam je placený za počet odpracovaných hodin (úkolově). nevydělal by si, dopláceli bychom ho do minima, ale on by víc projel (dojíždí), než vydělal.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.