Re: Dohoda o ukonč.PP musí být ke konci
ZP a SP je tak,jak píšete, on ZP řešit nemusí. Dohoda může být sepsána k jakémukoliv datu, dohoda znamená, že se dvě strany dohodnou, a je na nich, na jakém datu se dohodnou. Jiné to ale je s výpovědí, v případě ukončení PP výpovědí, končí PP posledním dnem v měsíci. Ale pro to, aby mu PP skončil 31.10. by musela být výpověď podána nejpozději 31.8., pak by následovala dvouměsíční výpověndí doba. Ovšem zaměstnavatel může dát výpověď pouze ze zákonných důvodů (a většinou s odstupným), zaměstanec kdykoliv.
Děkuji Vám paní Renato. Takže, když se ještě tak hloupě zeptám: když tedy podepsal zaměstnanec dohodu, kde jsme uvedli, že je z organizačních důvodů, poskytli jsme odstupné ve výši jednoho měs. prům. výdělku(pracoval u nás půl roku), zaměstnanec toto podepsal, tak máme dohodu v pořádku a není důvod pro to, aby se zaměstnanec oháněl nesprávností podle zákoníků práce? Děkuji za trpělivost, zaměstnanec chce, abychom ho odhlásili až k 31.10, ale já už ho mám odhlášeného na SP a ZP .......nevím, jestli mu to poradil nový zaměstnavatel......radši si proto ověruji tady, mezi odborníky, kteří mají víc zkušenosti.
Jak jsem napsala, dohodou lze ukončit PP kdykoliv. Já nikde žádné pochybení nevidím. Bylo uvedeno z org.důvodů, vyplaceno odstupné, vše je v pořádku. Kdysi platilo, že muselo být ZP zaplaceno za každý den, to už ale dávno neplatí, dnes má ZP za říjen pokryto tím říjnovým PP. Když se mu to nelíbí, neměl podepisovat dohodu, ale to by taky musel do konce měsíce chodit do práce, že ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.