Re: mzdový výměr + navýšení
Souhlasím, že je výhodné řešit osobním ohodnocením, ale současně neznám žádný zákon nebo předpis, který by zakazoval (při zachování zásady rovného odměňování za vykonanou práci) , aby základní mzda musela být u všem stejná. Jde o to, jak si to zaměstnavatel zdůvodní. Na jaký zákon nebo předpis se kontrola odvolala ? Nebo to jen tak řekli, neodůvodnili a vy teď řešíte ?
Tak právě nedávno mě upozorňovala jedna účetní, že - po kontrole - má být u např. všech prodavaček stejná základní mzda, ať je tam rok nebo deset. Samozřejmě pohyblivé prémie atd.
Pokud je prý na stejné pozici musí mít stejný základ. Mně se to taky nezdá, ale ještě jsem to nezjišťovala. Takže jak píše all - záleží na zaměstnavateli - ale asi v tom něco bude..... tak nevím
No, ve státní správě nemáte téměř nikdy stejnou základní mzdu (tedy plat), protože právě dle délky praxe jsou v platových třídách platové stupně. Takže přijde mi to jen jako buzerace, protože u dvou skladníků , vykonávajících stejný druh práce, máme u každého jiný základní plat. Takže mi přijde , při zachování dříve uvedených podmínek, úplně jedno, zda mají obě základní mzdu 10.000 a jedna pětistovku navíc v osobním ohodnocení, nebo jedna 10.500 a druhá 10.000. Sumu jsem střelila jen tak od boku, nevím kolik je pro ně zaručená mzda.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.