Vlákno názorů k dotazu Celozávodní dovolená od iva. - Re: Celozávodní dovolená Na "jejich" dovolenou jim zbývá 5...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 12. 2015 8:12

iva. (neregistrovaný)

Re: Celozávodní dovolená
    Na "jejich" dovolenou jim zbývá 5 dnů? A těch 20 dnů není jejich dovolená? Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel a pokud určí, že zaměstnanci si vyčerpají 2 týdny v kuse v létě a 2 týdny v kuse v zimě, tak ji prostě musí čerpat bez ohledu na to, jestli se někdo "neopaluje, neplave nebo nelyžuje". A nebo může jít zaměstnanec k jiné firmě, která dovolenou takto nenařizuje a zaměstnanci ji "rozfrcávají" po dnech.

• 9. 12. 2015 8:44

František dobrota (neregistrovaný)

>Na "jejich" dovolenou jim zbývá 5 dnů? A těch 20 dnů
    >není jejich dovolená? Čerpání dovolené určuje
    >zaměstnavatel a pokud určí, že zaměstnanci si vyčerpají 2 týdny
    >v kuse v létě a 2 týdny v kuse v zimě, tak ji prostě
    >musí čerpat bez ohledu na to, jestli se někdo
    >"neopaluje, neplave nebo nelyžuje". A nebo může jít zaměstnanec
    >k jiné firmě, která dovolenou takto nenařizuje a
    >zaměstnanci ji "rozfrcávají" po dnech.

>Na "jejich" dovolenou jim zbývá 5 dnů? A těch 20 dnů
    >není jejich dovolená?

No to tedy není jejich dovolená když si jí neurčili oni. To je dovolená, kterou jim určil zaměstnavatel. Pokud budou termíny na lepší dovolenou, tedy levnější, zajímavější, nebo volné termíny v nějaké destinaci, to je otázkou. Ale pokud jsou lepší podmínky v jiném termínu, má zaměstnanec smůlu. Pokud Vy myslíte, že je to takto správně pak mohu jen říct - ještěže nepracuji pod Vámi. V takovém případě bych asi dovolenou ve dny, které potřebuji já, nedostal.

• 9. 12. 2015 9:14

iva. (neregistrovaný)

Já také nejsem spokojená s naší firemní 14 denní celozávodní dovolenou poslední týden v červenci/první týden v srpnu. Je to pro mně nejhorší termín a na zpracování mezd velké firmy mám jen několik málo dnů. A pokud chci dovolenou v době, kdy mají děti jarní prázdniny, mám poslední 2 roky taky smůlu - prostě ty prázdniny připadly na špatný termín, kdy mi šéf dovolenou nedá.
    1.12. jsme dostali oznámení, že poslední pracovní den je 18.12. ... zbytek do konce roku je dovolená ... někteří dovolenou už ani nemají ... tak budou doma za 100% průměru. Nikoho nezajímá, že máte kopu práce ... prostě se zavře fabrika a hotovo.
    Jak pravil "klasik" - Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
    Nechtěla jsem se Vás nijak dotknout, ale máte jedinou možnost - působit na svého poslance, aby k sobě našel další a pokusili se prosadit změnu ZP, která by byla dle Vás spravedlivější. Nebo jít do politiky sám.
    Takto byl ZP koncipován, schválen a my se jím prostě musíme řídit.
    Pokud se v tom alespoň trošku orientujete, tak víte, jaké finanční postihy od SÚIP zaměstnavateli hrozí, když se ZP nedrží a dovolenou nenařídí.

• 9. 12. 2015 10:23

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Nebo být sám zaměstnavatelem.
    Není nad to mít vlastní zkušenost.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).