Re:životní pojištění v RZD/dodatky smluv
Z důvodu zákonem vyvolané změny smlouvy bych požadovala od zaměstnanců předložení dodatku. V mém případě se vlastně již stalo, protože dotčeným zaměstnancům je poskytován příspěvek od zaměstnavatele.
Našla jsem si k tomu článek, starší
http://www.roedl.com/fileadmin/user_upload/Roedl_Czech_Republic/clanky/2015/Dane_a_pravo_v_praxi_01_2015_HUMPP_FRER.pdf
Prosím Vás to,co si napíše pojišťovna, ti jsou schopniklidně takové vyjádření u Potvrzení za rok vystavit (že je pro daň.účely atd.) avšak za uplatnění si zodpovídá mzdová účetní a nikoli anonymní děvče na pojišťovně ,které chrlí Potvrzení jedno za druhým do připravéné formule.Tedy - požadovat dodate,či jiný doklad ,dle kterého prokáže
splnění třetí /nové od 1.1.2015/ podmínky na odpočet.Nedá-li ,budu považovat za nedoložené a do RZ nezahrnu. Bude-li mu to vadit, ať si podá DP , vystevím POtvrzení o příjmech a výsledku RZ.
Několikrát během roku jsem je aniž by to byla povinnost PÚ o doložení žádala i vysvětlovala proč. Ignoranty budu řešit tak,jak jsem napsala.
Tak to já s Vámi nesouhlasím, proč by veškerou zodpovědnost měla nést mzdová účetní? Děvče na pojišťovně si může zákon přečíst stejně tak jako mzdová účetní a to stejné zaměstnanec, ten si taky může ověřit sám zda mu pojišťovna vystavila potvrzení, které splňuje podmínky...za uplatnění si přeci zodpovídá sám zaměstnanec a to svým prohlášením..mzdová účetní není daňová poradkyně ani právník...ani superman..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.