Vlákno názorů k dotazu Silniční daň u N1 při odstranění přepážk od Brabec František - Re: Silniční daň u N1 při odstranění pře Pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 1. 2016 15:18

Brabec František (neregistrovaný)

Re: Silniční daň u N1 při odstranění pře
    Pokud zůstala zapsaná kategorie N1, mělo se platit podle toho, Klienta taxikáře donutil Magistrát změnit kategorii na M1, pak se daň měnila od dalšího roku. Ale ještě připomínka - když zavedli v roce 2009 odpočet DPH i pro osobáky, klienti chtěli přepážky houfně vymontovávat. Hledal jsem tehdy v předpisech o technické způsobilosti vozidel a vyčetl jsem, že hrozí pokuta, pokud údaje v TP nesouhlasí se skutečností. Takže by se mohli ptát policajti a teď už možná i na STK, pak jedině tvrdit, že přepážka je poškozená a je v opravě.

• 25. 1. 2016 15:30

elvira (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Jsem stejného názoru. Silniční daň N1. Rok 2015 udělám na N1, kód druhu vozidla 5 (nákladní auto) a pokud by ty roky předtím FÚ vadili, že to bylo osobní auto tj. kód druhu vozidla 1, tak se určitě ozvou. A já se budu modlit, aby to nestálo moc na pokutě nebo penále.

• 25. 1. 2016 15:45

Brabec František (neregistrovaný)

A nevycházela mu daň pro M1 vyšší než N1? U malých osobonáklaďáků to tak bývá. Je možné, že mu to vyměřovali celou dobu podle N1 (přístup do registru vozidel mají) a má tam nasyslený přeplatek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).