Re: Silniční daň u N1 při odstranění pře
Pokud zůstala zapsaná kategorie N1, mělo se platit podle toho, Klienta taxikáře donutil Magistrát změnit kategorii na M1, pak se daň měnila od dalšího roku. Ale ještě připomínka - když zavedli v roce 2009 odpočet DPH i pro osobáky, klienti chtěli přepážky houfně vymontovávat. Hledal jsem tehdy v předpisech o technické způsobilosti vozidel a vyčetl jsem, že hrozí pokuta, pokud údaje v TP nesouhlasí se skutečností. Takže by se mohli ptát policajti a teď už možná i na STK, pak jedině tvrdit, že přepážka je poškozená a je v opravě.
Děkuji za odpověď. Jsem stejného názoru. Silniční daň N1. Rok 2015 udělám na N1, kód druhu vozidla 5 (nákladní auto) a pokud by ty roky předtím FÚ vadili, že to bylo osobní auto tj. kód druhu vozidla 1, tak se určitě ozvou. A já se budu modlit, aby to nestálo moc na pokutě nebo penále.
A nevycházela mu daň pro M1 vyšší než N1? U malých osobonáklaďáků to tak bývá. Je možné, že mu to vyměřovali celou dobu podle N1 (přístup do registru vozidel mají) a má tam nasyslený přeplatek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
Další spor Schillerové s Babišem, tentokrát jde o limity u zdravotních benefitů
Ženám rostou důchody v posledních letech rychleji než mužům
25. 1. 2016 12:37
Dobrý den, prosím o radu.
Ve velkém TP je napsáno
- Nákladní automobil skříňový,
- kategorie N1,
- Volkswagen Golf Plus,
- zdvihový objem válců 1896cm3
- v dalších záznamech uvedeno - vozidlo je vybaveno přepážkou.
Majitel si nechal odstranit přepážku, ale v technickém průkazu to nemá uvedeno, a nemá ani změněnou kategorii na M1.
Dotaz: Silniční daň se bude platit jako N1, tj. podle počtu náprav a celkové hmotnosti.
Doposud je silniční daň počíla jako za M1, ale to je podle mě špatně. Za rok 2015 bych to již udělala správně, ale nevím, zda mám podávat dodatečné přiznání za ty předchozí roky, popř. za jaké roky. Auto má májitel od roku 2007.
Děkuji