Re: Prům.čistá mzda pro ÚP
Průměrnou čistou mzdu pro ÚP budete počítat průměrem z předchozího kal. čtvrtletí, tedy tím, který jste například teď v lednu platila svátek. Takže průměrem z PP.
Nebo Vy jste mu do průměru pro náhrady 1.Q. započetla i odměnu z titulu funkce jednatele?
Ještě jsem mu nic nepočítala, protože je stále v pracovním poměru, ale o to mi právě jde - váhám zda při výpočtu započíst i odměnu jednatele (byla ve výši 10.000/měs). Ale domnívám se, že by se započíst neměla, že by tam měl figurovat pouze příjem z posledního pracovního poměru. Potvrdíte mi moji domněnku?
No asi si nějak nerozumíme. Já mám u obou pracovních aktivit samostatně vedenou mzdu a tudíž každou mi program počítá samostatně. Takže potřebuji jediné a to, zda budu sčítat za 4.čtvrtletí oba příjmy nebo jenom ten poslední. Výpočet pro ÚP a jeho postup znám, nevím jenom, zda do příjmu za 4.Q. zahrnu oba příjmy nebo pouze ten poslední.
Vydáte tolik samostatných Potvrzení pro ÚP, kolik pracovních poměrů končí zaměstnanec v rozhodný den. Což je ve Vašem případě jen pracovní poměr.
I kdyby končil 29.2.2016 současně funkci jednatele a pracovní poměr, budou dvě samostatná Potvrzení. Určitě byste nic nesčítala.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.