Re: návrat po RD,zrušené PM-TĚHOTNÁ
jen mě to napadlo v souvislosti s tou její žádostí o nepl.volno..
A dnes jsem ještě zjistila, že paní je těhotná...zjistila jsem to zela náhodou, kdy mi to dnes řekl kolega, že ji potkal...
takže ted to mám ještě celé zkomplikované tím, že nejen že její místo již neexistuje, ale já pro ni ani nemám jiné prac.místo, kt.bych jí mohla nabídnout, navíc to jsou místa, kde se pracuje s chem.látkami...takže co ted...vztahuje se na ni ochrana že nejde dát výpověď těhotné zam-kyni...ale když se mi má vrátit 9.4. a já pro ni nic nemám, tak co s tím...
to jsem také navrhovala - zkusit se s ní domluvit na dohodě a vyplatit jí odstupné (+jí třeba nabídnout i další dva platy jako náhradu za "jako kdyby byla dvouměsíční výpověď "), jenže když na to nepřistoupí a bude chtít v dubnu nastoupit, tak co s ní... výpověď jí dát nemůžu a žádné prac.místo pro ni také nemám... přece jí nebudeme platit náhradu 100% jako překážka na straně zaměstnavatele do doby, než půjde na mateřskou...
a prosím jak je to u ní pak s mateřskou, z čeho se jí počítá mateřská, když vlastně od nás 4 roky neměla příjem? přiznám se, že s takto navazujícím těhotenstvím po 4letech s prvním dítětem nemám,... a jak to je když první dítě má 4 roky, a na MD nastupuje třeba až za půl roku... to by ten půl rok měla chodit do práce...?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.