Re: Přefakturace nákladů KH, musím si ul
Inkasovat 500,- Kč za jedno KH může jen účetní rozumu mdlého, která si absolutně necení své práce, nebo účetní z řad sester milosrdných vykonávací bezbřehou charitu, ovšem s trochu sebemasochistickými sklony vzhledem k postihům za vykonávání tohoto "dobra". Taková suma se dá uvažovat v případě velmi jednoduchého KH, kde si zároveň plátce za vše ručí sám. Já sám jsem náklady práce související s jedním KH odhadoval od 2.000,- Kč dle objemu a složitosti a dnes zjišťuji, jak skromný sem byl, poněvadž mám-li uvažovat o důstojné hodinové sazbě, jsem v červených číslech. Přesto je některým klientům za těžko toto oprávněné navýšení akceptovat. Já však nemusím a nebudu dělat něco, co se mi ekonomicky nevyplatí, takže jsem připraven i spolupráci s těmito klienty ukončit. A každému, kdo si sám sebe váží, to radím stejně.
A pane Jožinku, všichni se s tim KH do vaší (_!_) nevejdeme, tak nás tam radši nezvěte ;-) (sranda musí bejt)
P.S. A o daně nejde, jde o implementaci jak já nazývám korporátního fašismu. Jednotlivci se osekávají svobody na každém kroku, jen se dobře rozhlídněte. Je potřeba mít každého ve své moci.
Re: Přefakturace nákladů KH, musím si ul
Účetní - podnikatel si alespoň může navýšit sazbu a případně s klientem ukončit spolupráci, ale co my zaměstnanci, a ještě k tomu v místě, kde jsem ráda že vůbec mám slušné zaměstnání a nedojíždím 30 nebo více km? Můžu se pokusit říct si o zvýšení platu (který je nic moc), ale končit v tomto zaměstnání rozhodně nechci, jinak by mi zbývalo jedině to zmíněné dojíždění, a to ještě nejspíš jen na nějakou dělnickou práci kterou dělat nehodlám, pokud to není existenční nutnost. Teď mám dojíždění jen 10 km (většinou autem zaměstnavatele) a velmi slušného zaměstnavatele. Jen to ocenění práce účetní je trochu mimo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.