Re: OT: KOLAPS
vždyť včera paní náměstkyně pro daně a cla z MF ve večerní diskuzi na veřejnoprávní TV tvrdila, jak jsou připravení a že nechápe, proč účetní z KH dělají vědu, když to žádnou další práci nedá.... Tak jsem si tak říkala, že by si to mohla jít také jednou zkusit přímo do praxe... Také mě vždy rozčílí, když se podstatně něco změní ve mzdách a ti, co o tom nemají potuchy to zlehčují, že se vlastně vůbec o nic nejedná....
A proč nevystavit fakturu za tuhle vícepráci na MFČR? Vždyť to rozhodli oni, svou práci přehodili na podnikatele (respektive účetní).
A pan ministr stále omílá, že o žádné zvýšené náklady nejde.
Tak ať si je spočítá - ale měli bychom ty faktury poslat všichni.
JJ TO už před měsícem na školení nám říkali, že systém, nebude 100% fungovat a což potom kolem 25. dubna, kdy bude podávat KH každý...Že se u nás v republice něco vymyslí a pak všechny systemy padají to mě ani nepřekvapuje, není to poprvé......hlavně, že budou solit pokuty...
já jsem se zděsil - třetina?
Já jsem celkem v šoku, čekal jsem, že část firem to nepodá, ale tolik? Tzv. chyby v podaných KH jsou většinou banality, takže těch 190000+ jsou ti, kdož vědí a umí.
Spekuluju, kdo jsou asi ti nepodaní.
OK, někdo nestihl, skoro jsem tam byl s jedním kouskem taky.
Část plátců možná opravdu neměla žádné plnění.
Část třeba opravdu neví, že musí, když jsou třeba čtvrtletní plátci.
Část třeba nemá nikoho, kdo by to udělal.
Ale co jestli část firem bojkotovala proto, že odmítá pustit do světa údaje o svých operacích, i za cenu pokut, protože obchodní tajemství má pro ně vyšší hodnotu?
A čekají na zrušení KH od ÚS?
Při tomto (i mnohem menším) počtu nepodaných by byl systém úplně na plečku, protože se plně nespáruje skoro nikdo a finanční správa to nikdy nezkontroluje.
Re: já jsem se zděsil - třetina?
jediné co nám zbude - tak novééé - žádné 200 poslanců ale z každého kraje jeden , senát zrušit a nech si vezmou příklad ze Švýcarska - tam je jích trochu a berou to jako velkou odměnu, že můžou rozhodovat o státu - takže když rokují, tak mají neplacené volno a nebo dovolenou
- samozřejmě má každý svou práci - tak jak naši poslanci akorát naši vědí, že být poslancem je jediná možná šance se dostat k milionům
a to že pořád něco mění - úplně nesmyslně to nikoho z našich představitelů nezajímá...
takže jdu si vařit kafé čau
Re: já jsem se zděsil - třetina?
No, stejně to nezkontroluje, v březnu poprší pouze výzvy pro ty, kdo nepodali a výzvy na ty nesmysly, jako neuvedené číslo DS nebo mail.
Že by byli překvapeni, že zákon umožňuje i písemnou výzvu doručovanou klasicky do schránky.
Ovšem pochybuji, že by od 16,00 hod podalo těch více jak 110000.
Něco tam ještě napadá teď v sobotu a neděli po termínu.
To prostě nemůže fungovat a možná i česká mentalita zafungovala, když zveřejnili, že pokuta za pozdní podání nebude.
Jsem na to sama zvědavá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.