Re: chybně uplatněná sleva na dítě ,pros
Ano má dvě děti a jedno dítě (dceru) ve výši 1317,- si uplatňoval on a druhé (syna) 1117,- prý manželka. Také mi minulý rok donesl v lednu potvrzení od manželky,že si na dceru slevu neuplatňuje . Jenže teď mi oznámil,že syna si manželka nakonec neuplatňovala a že si tuto slevu uplatní v přiznání až on.
Musíte postupovat podle dokladu, které máte:
- máte potvrzení od zaměstnavatele manželky, že si uplatňuje dítě (syn) jako č.1 a dítě dceru neuplatňuje.
- v prohlášení poplatníka zaměstnavatel vyplnit děti a dceru uvedl jako č.2.
- musíte mít potvrzení o studiu dítěte, předpokládám do srpna 2015,takže jste měla už v září žádat nové potvrzení o studiu od zaměstnnace.
Musíte přepočítat zpětně mzdy od května nebo dubna( nepochopila jsem, jestli ještě na začátku dubna byl student) a zrušit daňové zvýhodnění na dceru, tzn. nebude mít od května uplatněné žádné dítě.
Takže on Vám loni v lednu přinesl potvrzení od manželky, na kterém bylo napsáno, že syna uplatňuje jako 1. dítě a dceru N?
Na tom potvrzení od jejího zaměstnavatele totiž musely být uvedeny obě děti a rozhodující je, jestli tam měla potvrzeno, že syna manželka uplatňuje jako 1. dítě (syn = 1. dítě, dcera = N).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.