Re: chybně uplatněná sleva na dítě ,pros
Takže: zaměstnanec má 2 děti - např. Petra a Lojzu. Zvýhodnění bylo v roce 2015 uplatňováno pouze na Petra, Lojzu neuplatňoval nikdo (toho si chtěl uplatnit a uplatní v přiznání za 2015). Lojza přestal v dubnu studovat.
Jestliže si v roce 2015 uplatňoval slevu jen na Petra a manželka neuplatňovala zvýhodnění na Lojzu, měl být Petr uplatňován částkou 1117 Kč, takže nechápu, proč jste mu dávala slevu 1317 Kč. Takže částka zvýhodnění byla Vámi dávána po celý rok 2015 špatně, to mu musíte srazit a FÚ daň doodvést. A samozřejmě i srazit za leden 2016.
Ve svém daňovém přiznání on uplatní Petra = 12 x 1117 a Lojzu = 4 x 1317 (podle potvrzení o ukončení studia).
A vyúčtování za rok 2015 opravit.
Re: chybně uplatněná sleva na dítě ,pros
Ještě jednou moc děkuji za reakce na můj dotaz.
Na potvrzení bylo pouze,že si neuplatňuje dceru. Ano je to moje chyba,že jsem tam dala 1.317,- :( se mzdama jsem začínala a myslela jsem,že to takhle stačí a ústně mi řekl,že on si bude uplatňovat dceru jako č. 2 a podepsal to v růžovém prohlášení. :( Samozřejmě neznalost mě neomlouvá.
Ve mzdě za únor tedy ponížím daňové zvýhodnění na jedno dítě,která má být 1117,-, protože jinak tedy nevím jak do mezd dát.
A podáme dodatečné přiznání a do něj uvedu tedy pouze rozdíly?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.