Re: KH - první výzva
No, hezký. Jen se potvrzuje, že jim ten diletanskej projekt vůbec nefunguje. Já osobně bych jim nic neposílal, ať váš odběratel reaguje na výzvu, že má vše v pořádku a pak ať se s tím ouředníci perou. Škoda, že jste už poslala to následné KH. Byla by sranda, jak by finančáci prokazovali, že vám výzvu doručili. Prostě to kolabuje, nikdo s tím neumí a tak se to nějak plácá, je to k zbletí. Určitě bych napsal do MF dnes námět na reportáž, jak vše kolem KH bez problémů funguje ;-) .
Rada od daň. poradkyně, cituji:
Maximálně tak zavolám na ten cizí FÚ a řeknu, že žádné takové údaje nemohu poskytnout - neboť bych porušila mlčenlivost.
A já dodávám, tvrdě do nich, my máme dodržovat pravidla, tak ať je oni dodržují laskavě taky. Nenechte si nic líbit.
Udělala jsem obdobnou chybu, výzvu jsem nedostala. Pouze mi paní z finančního úřadu posla e-mail (ne datovkou) že se mi KH rozchází u dvou firem. Shodou okolnosti patří obě pod její správu. Takže žádná výzva, žádná důslednost. Prostě lidský faktor zafungoval pro mně dobře a já ještě ten den poslala opravu. Ale i tak .... zvláštní přístup....prostor pro koumáky co mají dobré vztahy se svými správci. Jinak to nevidím.
Ani já ne, ale v první řadě by jste měl litovat účetní, protože ty/ti jsou na tom podstatně hůře, než nějakej ouřada. Ty/ti mají totiž fixní termíny, likvidační pokuty a nikdo se s nima nemaže. Já rozhodně nemíním tento diletantský paskvil a šlendrián ještě podporovat. Pokud není číslo jednací, tak se to všechno může obrátit proti vám (účetním).
Já jsem také účetní, takže vím jaký je to boj, ale vždycky jsem se snažil se správci vycházet co nejlépe. Navíc tam bylo zaměstnáno dost bývalých spolupracovníků z mého původního zaměstnání a věděl jsem od nich co po nich nesmyslného chtějí jejich nadřízení s tituly ing.,Mgr,Phdr. apod. ovšem nepolíbení praxí v účetnictví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.