KH - první výzva

• (neregistrovaný)

16. 3. 2016 20:31

Dobrý večer,

poprosím o radu, jak byste postupovali:
    naše firma - dodavatel zboží - vystavila v lednu plátci DPH fakturu nad 10.000 Kč. Odběratel uvedl v KH do B2. My jsme bohužel uvedli do A5 (upgradem SW se nám u některých odběratelů vymazalo DIČ a ručně jsme opravdu 5000 položek v KH nekontrolovali)... Odběrateli došla výzva ohledně KH, že nesedí s naším KH - nám však výzva nedorazila.. Hned jak se nám odběratel ozval, že obdržel výzvu jsme zjistili to s tím upgradem a DIČ a poslali na FÚ následné KH (nebylo reagováno na výzvu, jak jsem psala, protože žádná výzva nedorazila)... Brala jsem celou záležitost za uzavřenou, ale opět se mi dnes ozval odběratel, že máme jejich FÚ poslat KH v PDF, aby viděli, že máme odběratele uvedeného v A4 a spáruje se to... Tento postup se mi tedy nelíbí a zvažuji, co na odběratelův FÚ napíši... Nevím proč by měl někdo z FÚ vidět moje odběratele/dodavatele, když nám ani nebyla doručena výzva.. Co radíte? Je to pro mě práce navíc, když jsem poslala následné KH, kde jsou již předmětné faktury v A4 a toto by mělo přeci stačit a ještě komunikovat s cizím FÚ....

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).