Vlákno názorů k dotazu Kontrolní hlášení - sloupeček DPPD od jinka - Re: kontrolní hlášení - sloupeček DPPD Máte můj obdiv...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 3. 2016 16:00

jinka (neregistrovaný)

Re: kontrolní hlášení - sloupeček DPPD
    Máte můj obdiv - určitě jste měli i s dodavatelem Vašeho SW krásný podzim a Vánoce .Možná jste viděli zpravodajství nebo četli http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/KH_caste_omyly_20151112.pdf
    "Skutečnost:
    Údaje uváděné do kontrolního hlášení vycházejí do značné míry ze současné evidence pro účely daně
    z přidané hodnoty. Faktem je, že doposud podávaná daňová tvrzení nevyžadují až natolik podrobné členění,
    nicméně veškeré požadované údaje vychází z údajů povinně uváděných na daňových dokladech a tudíž
    jimi plátci disponují.
    a ani Vás nenapadlo, že by to snad mohlo být jinak
    Bohužel - je to jinak a tak je potřeba "nastudovat"
    http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/soubory-ke-stazeni

• 17. 3. 2016 16:07

DPPD (neregistrovaný)

moc si vážím této diskuze a chtěla abych poprosit o zdržení se krásného podzimu a Vánoc - možná mi to nebudete věřit ale mám 18 dní loňské dovolené, nemarodím a denně dělám v průměru asi 11 hodin - trávím v práci. Vím, že toto není předmětem diskuse, je to v podstatě moje věc jak jsem si to zařídila ale nikdy bych nesoudila účetní tatko.

• 17. 3. 2016 16:11

jinka (neregistrovaný)

že
    >>>je to v pořádku. Nárok na uplatnění DPH jsou tři
    >>>roky
    >>>a kdy si ty doklady z jiných období asi uplatním aby
    >>>mi kontrolní hlášení souhlasilo s přiznáním k DPH.
    >>>Asi
    >>>mají fakt dost. Děkuji za čas
    >>Máte můj obdiv - určitě jste měli i s dodavatelem
    >>Vašeho SW krásný podzim a Vánoce .Možná jste viděli
    >>zpravodajství nebo
    >>>četli
    >>>http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/KH_caste_omyly_20151112.pdf
    >>"Skutečnost:
    >>Údaje uváděné do kontrolního hlášení vycházejí do
    >>značné míry ze současné evidence pro účely daně
    >>z přidané hodnoty. Faktem je, že doposud podávaná
    >>daňová tvrzení nevyžadují až natolik podrobné
    >>členění,
    >>nicméně veškeré požadované údaje vychází z údajů
    >>povinně uváděných na daňových dokladech a tudíž
    >>jimi plátci disponují.
    >>a ani Vás nenapadlo, že by to snad mohlo být jinak
    >>Bohužel - je to jinak a tak je
    >>>potřeba
    >>>"nastudovat"
    >>http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/soubory-ke-stazeni
    >moc si vážím této diskuze a chtěla abych poprosit o
    >zdržení se krásného podzimu a Vánoc - možná mi to
    >nebudete věřit ale mám 18 dní loňské dovolené, nemarodím a
    >denně dělám v průměru asi 11 hodin - trávím v práci.
    >Vím, že toto není předmětem diskuse, je to v podstatě
    >moje věc jak jsem si to zařídila ale nikdy bych
    >nesoudila účetní tatko.
    Nezlobte se, ale Vaší "nepřipraveností" jste způsobila problém všem které jste v KH uvedla. Toto bych možná čekala u čtvrtl. plátce.
    Píšete o SW , to si ho sama děláte ?

• 17. 3. 2016 16:11

DPPD (neregistrovaný)

Vypadá to na úpravu od správce systému - ale nastavovali to více firmám a nikdo se prý neozval.
    Každopádně děkuji za Váš čas a názory a přeji pevné nervy.

• 17. 3. 2016 18:01

láďa (neregistrovaný)

Máte můj obdiv - určitě jste měli i s dodavatelem
    Vašeho SW krásný podzim a Vánoce .Možná jste viděli zpravodajství nebo četli
    http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-seznam-dani/KH_caste_omyly_20151112.pdf
    "Skutečnost:
    Údaje uváděné do kontrolního hlášení vycházejí do
    značné míry ze současné evidence pro účely daně
    z přidané hodnoty. Faktem je, že doposud podávaná
    daňová tvrzení nevyžadují až natolik podrobné
    členění, nicméně veškeré požadované údaje vychází z údajů povinně uváděných na daňových dokladech a tudíž jimi plátci disponují.
    a ani Vás nenapadlo, že by to snad mohlo být jinak
    Bohužel - je to jinak a tak je potřeba "nastudovat"
    >http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/soubory-ke-stazeni
    >>moc si vážím této diskuze a chtěla abych poprosit o zdržení se krásného podzimu a Vánoc - možná mi to nebudete věřit ale mám 18 dní loňské dovolené, nemarodím a denně dělám v průměru asi 11 hodin - trávím v práci.
    Vím, že toto není předmětem diskuse, je to v
    podstatě moje věc jak jsem si to zařídila ale nikdy bych nesoudila účetní tatko.
    >Vypadá to na úpravu od správce systému - ale
    nastavovali to více firmám a nikdo se prý neozval.
    Každopádně děkuji za Váš čas a názory a přeji pevné nervy.

Při upgrade SW vás měl dodavatel seznámit s úpravami a způsobem zadávání údajů pro KH. Alespoň můj dodavatel Účto Tichý to v novinkách od 1.1.2016 uvádí na příkladech podrobně. Při běžném zadávání to sice také není vidět, ale musím najet do podrobností a tam tyto údaje (DUZP z r. 2015)zadat ručně. Jinak si program přebírá údaje automaticky.

• 17. 3. 2016 18:11

Pix12

Účto Tichý a Pohoda to mají vyřešené par excelence. Také umí oba ,,natahovat'' firmy do adresáře z webu, což eliminuje další možné chyby. Software by měl práci co nejvíc ulehčit. Ale taky jsem se už setkal se sw, kde je zpracování KH za trest.

• 17. 3. 2016 18:21

DPPD (neregistrovaný)

Tak jsem se tím prokousala - paní z Fú má opravdu pravdu - dodavatel SW nás neupozornil, jaké kolonky po vyplnění se nově tahají do kontrolního hlášení - dělali jsme to po staru do 31.12.2015 - do DPH to lezlo vždycky dobře, ale pro KH jsou ty naše údaje
    v podstatě špatně. No nic musím leden opravit - jedná se asi o 170 faktur - odúčtovávat nebudu - vyplním kontrolní hlášení na daňovém portále a pošlu datovkou. Jenom si holt musím vzít k ruce fyzicky doklady abych měla pro KH správné DUZP. Všem díky za radu ale jak jsem zavalena prací a přiznání k DPH za leden mi korespondovalo k KH tak jsem si myslela, že to mám dobře. Teď si dám fakt bacha:-). Pěkný večer

• 17. 3. 2016 18:36

láďa (neregistrovaný)

Pokud vám můžu poradit tak to doplňte a předělejte
    v SW aby vám to ladilo správně. Stejně si musíte projít všechny zaúčtované faktury abyste to měla správně. Nebude to procházka růžovou zahradou.

• 17. 3. 2016 18:46

Pix12

Souhlasím s uživatelem Láďa, taky bych radil opravit v sw. Nezapomeňte, že se může objevit další chybka a budete se v tom zase přehrabovat v EPO ?

Já si v takovém případě vyhradím dlouhý večer, otevřu láhev dobrého vína (Merlot, Chianti) a od půlky láhve dál ke dnu už to jde samo. :-)

• 17. 3. 2016 19:12

DPPD (neregistrovaný)

Díky za pomoc - jste milí - ale mám toho fakt od rána do teď plné kecky - a takto to táhnu už od nového roku, takže dát si skleničku tak jsem jasná. Přeji všem ať se daří a takových "průserů" máte co nejméně. Pěkný večer

• 17. 3. 2016 19:32

mirka..p (neregistrovaný)

Většinou Shiraz, dneska portské...... pp druhé skleničce jsem chytla druhý dech :o)

• 17. 3. 2016 19:55

Nicky (neregistrovaný)

A to je nápad, jdu mrknout do sklepa, co tam máme za poklady:o)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).