Názor k dotazu Prohraný soud- náhrada nákladů od Verča - Re: prohraný soud- náhrada nákladů To jsem zase já,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 9. 2005 10:03

Verča (neregistrovaný)

Re: prohraný soud- náhrada nákladů
    To jsem zase já, zatím díky, jen upřesním. Výpověď jsme dali zaměsnanci my (samozřejmě že všechno šlo přes právníkdy atd.atd.....) no nicméně zaměsnanec nás dal k soudu o neplatnosti. A po proběhlých soudech a všech možných odvoláních jsme tento soud prohráli, zaměsnanec dle soudu byl v právu. Budiž, beru. A soud určil, že mu máme - tomu zaměstnanci -samozřejmě přes ruce jeho advokáta, vyplatit náhrady za soudní řízení, náhradu za jeho advokáta, náhradu cestovních výdajů, promeškaný čas a soudní poplatky. Já jsem to shrnula v jeden míšek, poplatek soudu je bez DPH, na ty ostatní dle rozsudku bylo navaleno DPH. Myslím, že na 538 to nepatří, tam dávám soudní popl., když my dáme na někoho žalobu, protože to jde do rukou soudu-potažmo státu. Ale tohle jde do rukou de facto bývalého zaměsnance, jako náhrada jemu vzniklých nákladů na tyto soudní procesy. Taky jsem si myslela, že 548 .... ale fakt jsem nikde nic nenašla...
    prosím - nemáte ještě nekdo zkušenost ?????

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).