Re: Jaké živnosti potřebuji?
>>Dobrý den,
>>
>>chtěl bych se zeptat jaké živnosti budu potřebovat
>>budu-li chtít podnikat tvorbou internetových stránek,
>>na
>>kterých budu mít umístěný reklamní banner, za který
>>budu přijímat peníze.
>>
>>Zajímalo by mě, zda-li mi bude stačit 96. Zpracování
>>dat, služby databank, správa sítí.
>>
>>Nebo snad potřebuji kvůli reklamním bannerům i 102.
>>Reklamní činnost a marketing?
Já osobně bych čistě kvůli reklamním bannerům riskl nemít 102, pokud tedy nebudete ty stránky dělat výhradně pro příjem z reklamy. Pak rozhodně 102 ano.
>>
>>Děkuji za odpověď
>
>To Vám řeknou na magistrátě
Tam vám řeknou houby, i když tam přijdete osobně s celou rodinou a po telefonu už vůbec ne.
V lepším případě vám vyjmenují 139 živností, aby byli z obliga.
To je přesně ta odpověď, kterou byste dostal od ŽÚ, nicméně proti její faktické správnosti se nedá nic namítat.
Ještě jsem to ověřoval u kolegů a ti to dělají tak, jak jsem psal. Pokud provozují nějaké stránky za jiným, než reklamním účelem a občas tam dají nějaký banner, tak to prohlašují spíš za zprostředkování obsahu a mají asi pravdu - oni přece nemají žádnou smlouvu s konkrétním subjektem, že mu budou dělat reklamu za úplatu - u bannerů je ta logika jiná.
Ani já sám jsem nikdy reklamní živnost neměl a bannery jsem (jako snad každý) používal na svých stránkách taky.
Ale to je jen názor - pokud chcete být na bezpečné straně, tak za tu tisícovku to stojí.
Ostatně by k tomu měl co říct i provozovatel tohoto fóra - bannery tu má taky, tak se podívejte, jaký má rozsah oprávnění :-))
Mno, já jsem po Vašem předchozím příspěvku byl rozhodnut, že si tedy nechám udělat jak 96. tak i 102. :) takže doufám, že žádnou pokutu neriskuji...
a ještě jsem se chtěl zeptat... kdybych chtěl stránky časem obohatit o různé sms soutěže, a další věci spojené se sms (melodie, loga, ...) budu potřebovat další živnostenský list? :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.