Re: Jaké živnosti potřebuji?
>>Dobrý den,
>>
>>chtěl bych se zeptat jaké živnosti budu potřebovat
>>budu-li chtít podnikat tvorbou internetových stránek,
>>na
>>kterých budu mít umístěný reklamní banner, za který
>>budu přijímat peníze.
>>
>>Zajímalo by mě, zda-li mi bude stačit 96. Zpracování
>>dat, služby databank, správa sítí.
>>
>>Nebo snad potřebuji kvůli reklamním bannerům i 102.
>>Reklamní činnost a marketing?
Já osobně bych čistě kvůli reklamním bannerům riskl nemít 102, pokud tedy nebudete ty stránky dělat výhradně pro příjem z reklamy. Pak rozhodně 102 ano.
>>
>>Děkuji za odpověď
>
>To Vám řeknou na magistrátě
Tam vám řeknou houby, i když tam přijdete osobně s celou rodinou a po telefonu už vůbec ne.
V lepším případě vám vyjmenují 139 živností, aby byli z obliga.
To je přesně ta odpověď, kterou byste dostal od ŽÚ, nicméně proti její faktické správnosti se nedá nic namítat.
Ještě jsem to ověřoval u kolegů a ti to dělají tak, jak jsem psal. Pokud provozují nějaké stránky za jiným, než reklamním účelem a občas tam dají nějaký banner, tak to prohlašují spíš za zprostředkování obsahu a mají asi pravdu - oni přece nemají žádnou smlouvu s konkrétním subjektem, že mu budou dělat reklamu za úplatu - u bannerů je ta logika jiná.
Ani já sám jsem nikdy reklamní živnost neměl a bannery jsem (jako snad každý) používal na svých stránkách taky.
Ale to je jen názor - pokud chcete být na bezpečné straně, tak za tu tisícovku to stojí.
Ostatně by k tomu měl co říct i provozovatel tohoto fóra - bannery tu má taky, tak se podívejte, jaký má rozsah oprávnění :-))
Mno, já jsem po Vašem předchozím příspěvku byl rozhodnut, že si tedy nechám udělat jak 96. tak i 102. :) takže doufám, že žádnou pokutu neriskuji...
a ještě jsem se chtěl zeptat... kdybych chtěl stránky časem obohatit o různé sms soutěže, a další věci spojené se sms (melodie, loga, ...) budu potřebovat další živnostenský list? :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
6. 9. 2005 14:56
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jaké živnosti budu potřebovat budu-li chtít podnikat tvorbou internetových stránek, na kterých budu mít umístěný reklamní banner, za který budu přijímat peníze.
Zajímalo by mě, zda-li mi bude stačit 96. Zpracování dat, služby databank, správa sítí.
Nebo snad potřebuji kvůli reklamním bannerům i 102. Reklamní činnost a marketing?
Děkuji za odpověď