Názor k dotazu Zůstala jsem bez zaměstnanců... od Jiřka - Re: Zůstala jsem bez zaměstnanců... Já bych také žádnou...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 9. 2005 17:20

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Zůstala jsem bez zaměstnanců...
    Já bych také žádnou dohodu o ukončení neměnila. Když skončila 6.9., tak jak jste se původně domluvily, nebudete jí proplácet 9/12, ale jen 8/12 z tj. 13 dní. Kdyby si dovolenou vybírala a skončila až 30.9., musela byste jí zaplatit 15 dní. Takže na tom ušetříte. k tomu jí proplatíte nevybranou z loňska, tj. 7 dní, celkem tedy 20 dní. (Píšete ale, že byla delší dobu nemocná. Pokud nemoc v součtu činila 100 a více pracovních dní v roce, pak se bude dovolená krátit).
    Co se týká těch výpomocí: jsou 3 druhy. Buď:
    1) Dohoda o provedení práce. Tj. nárazová práce typu smluvit - vykonat - skončit. Omezení - hodiny předpokládáné k vykonání té práce v součtu max. 100 h v kal. roce. Výše odměny není omezena. Neodvádí se pojištění.
    2) Dohoda o pracovní činnosti (pracuje dle potřeby zaměstnavatele, někdy více, někdy méně, ale tak, aby V PRŮMĚRU za období, na které je DOPČ uzavřena, hodiny nepřesáhly polovinu plné pracovní doby). Pojištění se odvádí v případě, že odměna za CELÝ měsíc přesáhne 399 Kč. Pokud si tedy za měsíc vydělá 400 Kč a více hrubého, pojištění se odvádí. Do 399 kč ne.
    3) Příležitostné zaměstnání (prakticky také DOPČ), které ale podle ujednání nemá trvat a ani netrvalo déle než 7 kal. dnů po sobě jdoucích. V takovém případě se také neodvádí pojištění a na výši odměny nezáleží.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).