Zůstala jsem bez zaměstnanců...

• (neregistrovaný)

7. 9. 2005 10:52

Zaměstnávám v restauraci 2 osoby - číšník s polovičním úvazkem se rozhodl vrátit se na šachtu (chybí mu prý fyzická práce) a servírka mi už po několikáté vzala (i když pak vrátila) část tržby. I přesto, že teď zůstanu bez zaměstnanců, rozhodla jsem se jí to už netolerovat a místo §53 jí navrhla podepsat dohodu (nechci dělat trable, je to starší paní). Dohoda je k 6. 9. Měla ale delší dobu nemocenskou, a tak má ještě nevyčerpáno 27 dní dovolené (20 za rok 2005 + 7 za rok 2004).
    Jsem tedy povinna, i když jsem udělala vstřícný krok s dohodou, ještě jí zaplatit veškerou dovolenou? Nebo raději uzavřít novou dohodu s datem ukočení 30. září s tím, že po celý měsíc září bude čerpat dovolenou?
    Zůstala jsem tedy bez zaměstnanců, mám pouze uzavřené 3 smlouvy o nepravidelné výpomoci. Rozepíšu jim tedy hodiny, nahlásím na OSSZ a ZP a v případě výdělku nad 400,- hrubého/měsíc zaplatím i daň nebo odvody? Zbytek budu muset makat já, než najdu někoho zodpovědného. Lidem se prostě dělat nechce...A čím mírnější na personál jsem, tím víc se mi "vyserou" na hlavu.
    Děkuji předem za každou radu, už mi jde hlava kolem.
    B.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).