Re: dohoda o ukončení namísto prodloužen
Tento zaměstnanec podepsal dohodu o ukončení k 30.6. včera, jsem personalistka, ale ne v této společnosti, zajímá mne tento případ, který se ke mne dostal a ráda bych se zeptala, zda je mé smýšlení správné, že tento postup je pro zaměstnavatele výhodnější, abych ho třeba také používala, jestli by jste mi pomohly.
Ještě jednou moc děkuji.
a proč jste s ním nesepsali prodloužení PS do 30.6.?Tedy nechápu, proč jste si ho nechali, když s ním nejste spokojeni, ale to jen na okraj... Dohodu o ukončení PP chápu, že je sjednán PP a dohodnete se na jeho ukončení. Vám zam-ec skončil včera, další smlouvu nemáte, na základě čeho je tedy dohoda o ukonč. PP sepsána? Nevím, jestli to máte správně, já bych použila "selský rozum" a napsala prodloužení PS do 30.6. a nijak bych to nekomplikovala.
přiznám se, že u nás vždy prodlužujeme, je to lepší i pro zaměstnance vzhledem k tomu, že když skončí, tak má nekrácenu podporu. Ale už jsem se 2x setkala s tímto přístupem, že se rovnou dává dohoda o ukončení. Je to pro zaměstnavatele výhodnější asi jen v tom že se to nebere za prodloužení a tudíž pak mají možnost ještě 2 x prodloužit, kdyby se situace změnila nebo v tom vidíte ještě něco, co já ne?
Děkuji moc
nevím, jak by se k tomu stavěl soud, pokud by se chtěl zam-ec soudit. Můj názor: Kdyby dneska podepsal dohodu o skonč. PP 30.6., pak bych s Vaším tvrzením (postupem) i souhlasila. Protože ale podepsal dohodu včera (to měl ještě předchozí PS do 31.5. a nová nebyla sepsána), tak nevím, jak by se toto řešilo. Jak jsem již psala, já bych to takto (jako Vy)složitě neřešila.
Ještě já: pokud byla 31.5., tedy v poslední den trvání PP, uzavřena dohoda o jeho rozvázání dnem 30.6., tak tím, že zaměstnanec počínaje dnem 1.6. konal práci s vědomím zaměstnavatele, se jeho PP změnil na PP na dobu neurčitou a dnem 30.6. nekončí!!! Dohoda uzavřená dne 31.5. je nicotné právní jednání a nelze k němu přihlížet (nemohu rozvazovat něco, co ještě nenastalo). Naštěstí máte ještě dost času s tím něco udělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.