Vlákno názorů k dotazu Změna banky. od PeteC - Re: Změna banky. Mezi bankami Unicredit, ČSOB, SberBank, ČS,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 10. 2016 18:18

PeteC (neregistrovaný)

Re: Změna banky.
    Mezi bankami Unicredit, ČSOB, SberBank, ČS, RB, mBank, FIO, Airbank za mě v poměru cena/výkon vyhrává FIO. Záleží, k jakému účelu má účet být, jestli chcete navíc ještě od banky úvěr, kontokorent, zdali máte zahraniční platby atd.

• 4. 10. 2016 5:16

kondis (neregistrovaný)

Nechceme úvěr ani kontokorent, máme nějaké zahraniční platby. Spíš se jedná o nějaké základní služby: vedení účtu, cena za položku, poplatky za zahraniční platby. A zejména mě zajímá úroveň internetového bankovnictví, zda se s ním nebo spíš v něm dobře pracuje;)

• 11. 10. 2016 1:51

JirkaZ (neregistrovaný)

Volil bych FIO - osobní účet tam mám 10 let, firemní 2 roky. Vše bez poplatků, s vyjímkou cizoměnových plateb, kde jsou ale poplatky nižší než jinde.

Pokud budete muset konvertovat do/z cizích měn, jsou směnné kursy podobně jako u ostatních bank dost mizerné, takže pokud nemáte v bance přístup na dealing, tak se musíte obrátit na nějakou devizovou společnost. A z devizových společností má ve FIO účty, pokud je mi známo, jenom Roklen (ale ten je zase mezi deviz. společnostmi nejlevnější).

Internetové bankovnictví je docela dobré a poté, co zavedli před několika lety autorizaci plateb přes mobil, tak i spolehlivé. Autorizaci přes elektronický klíč se raději vyhněte, někdy působí potíže z důvodu nutnosti mít stejnou verzi Java. Pokud se verze klienta a banky "nekamarádí", nastávají potíže.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).