Re: Změna banky.
Z uvedených bank znám ČS, ČSOB a UniCredit. KB - máme bez poplatku, ale účet moc nepoužíváme (jsme jinde vázaní úvěry). U ostatních mohu posoudit el. bankovnictví (u KB nemám zkušenosti). Nejpříjemnější je u ČS, nejkomplikovanější UniCredit. ČSOB je někde mezi, ale taky uživatelsky nic moc.
Dobrý den, můžu porovnat Čs. spořitelnu, ČSOB a Komerčku - nejlíp nám vycházela ČSOB, kam jsme přešli od spořitelny právě kvůli vysokým poplatkům, - podnikatelský účet vč. internetového bankovnictví zdarma, žádné účtování položek a dokonce nabíhaly i (mini)úroky:). U KB, kam se přešlo po změně majitele firmy platíme měsíčně přes tisícovku.......... za vedení účtu, za bankovnictví, za každou položku, ať už příchozí nebo odchozí......... a řekla bych, že i bankovnictví je méně srozumitelné.
Nechceme úvěr ani kontokorent, máme nějaké zahraniční platby. Spíš se jedná o nějaké základní služby: vedení účtu, cena za položku, poplatky za zahraniční platby. A zejména mě zajímá úroveň internetového bankovnictví, zda se s ním nebo spíš v něm dobře pracuje;)
Volil bych FIO - osobní účet tam mám 10 let, firemní 2 roky. Vše bez poplatků, s vyjímkou cizoměnových plateb, kde jsou ale poplatky nižší než jinde.
Pokud budete muset konvertovat do/z cizích měn, jsou směnné kursy podobně jako u ostatních bank dost mizerné, takže pokud nemáte v bance přístup na dealing, tak se musíte obrátit na nějakou devizovou společnost. A z devizových společností má ve FIO účty, pokud je mi známo, jenom Roklen (ale ten je zase mezi deviz. společnostmi nejlevnější).
Internetové bankovnictví je docela dobré a poté, co zavedli před několika lety autorizaci plateb přes mobil, tak i spolehlivé. Autorizaci přes elektronický klíč se raději vyhněte, někdy působí potíže z důvodu nutnosti mít stejnou verzi Java. Pokud se verze klienta a banky "nekamarádí", nastávají potíže.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
30. 9. 2016 6:53
Dobrý den,
odcházíme od Citibank a vybíráme novou banku. Jakou, prosím, doporučujete? Děkuji.