Vlákno názorů k dotazu OT - objednávka po telefonu od Libuše Vlasta - Re: SOS - prosíme právníky o názor Nejsem právník,...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2016 18:30

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: SOS - prosíme právníky o názor
    Nejsem právník, ale nepřevzetím zásilky si dle mého laického názoru nepomůžete. Distanční smlouva byla podle toho, co píšete, již uzavřena a Vy byste potřebovala od ní odstoupit. Snad napíše svůj názor ještě někdo zkušenější.

• 19. 10. 2016 20:13

jani8 (neregistrovaný)

Jak víte dle nového OZ smlouvu lze sjednat i po telefonu a je platná,
    takže odstoupení od smlouvy - ale je otázka zda je tam tahle možnost

já zase řeším, že nám chodí vyúčtování za telefon - tedy tel.č. které jsme nikdy neměli a vůbec u T-Mobile nikdo z nás nemá telefon - už jsem psala doporučené dopisy a jak to tak vypadá asi vše budeme muset předat právníkům.

• 20. 10. 2016 8:50

Lina

xxxx
    Díky za informace - pochopitelně jsem nevydržela a volala přímo operátorovi, ten mne ubezpečil, že stačí nepřevzít zásilku. Takže zítra uvidím :-)
    Jinak mám pocit, že v komunikačních technologiích se jaksi ztrácíme a šmejdi se stávají virtuálními. Stejně za to mé "polevení" může šmejd, který mi volal v pondělí, že jsem vyhrála 1000 Kč na nějakou kartu a že mi pošle písemnou pozvánku na převzetí v místní sokolovně. Tak jsem mu řekla, že ani náhodou, tudíž mne zprdnul, že jsem mu to měla říct hned na začátku. Ovšem já byla zvědavá, co z něho vypadne - radost z toho neměl :-) chápu, že je to způsob obživy, ale špatný.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).