Vlákno názorů k dotazu KH výzva řešení od khá - Re: KH výzva řešení Dobrý den, podle mé zkušenosti...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 11. 2016 8:20

khá (neregistrovaný)

Re: KH výzva řešení
    Dobrý den, podle mé zkušenosti dostanou výzvu obě strany. Je to opravdu jeho chyba a je jenom na Vás a na Vaší vstřícnosti (a také jestli je pro vás tak důležitý odběratel), jestli fakturu opravíte na jeho DIČ a pošlete za sebe následné KH, kde bude viditelná oprava nebo odpovíte, že to máte správně a on ne. Ale určitě se musíte v každém případě domluvit s druhou stranou. Pokud bych se s nimi nemohla domluvit, poslala bych za sebe odpověď, že to mám správně já.

• 7. 11. 2016 9:06

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

>>Dobrý den, prosím o radu.
    >>
    >>V srpnu jsme prodali zboží na fakturu v hodnotě vyšší
    >>než 10 tis, samozřejmě mi zákazník při objednání
    >>neřekl, že to chce napsat na společnost (spíše
    >>prodáváme
    >>FO).

>Dobrý den, podle mé zkušenosti dostanou výzvu obě
    >strany. Je to opravdu jeho chyba a je jenom na Vás a na
    >Vaší vstřícnosti (a také jestli je pro vás tak důležitý
    >odběratel), jestli fakturu opravíte na jeho DIČ a
    >pošlete za sebe následné KH, kde bude viditelná oprava
    >nebo odpovíte, že to máte správně a on ne. Ale určitě se
    >musíte v každém případě domluvit s druhou stranou.
    >Pokud bych se s nimi nemohla domluvit, poslala bych za
    >sebe odpověď, že to mám správně já.

Odběratel si mohl uplatnit odpočet DPH i z dokladu, který neobsahuje všechny potřebné náležitosti daňového dokladu. Jen měl počítat s tím, že odběratel i dodavatel obdrží Výzvu ke KH a že bude s vysokou pravděpodobností zahájen POP.

Jak již bylo psáno je na Vás, zda se budete držet toho, že Váš doklad je v souladu s ZDPH a že jste zboží prodali osobě nepovinné k dani.

• 8. 11. 2016 7:39

Katez1991 (neregistrovaný)

Tak jsem se nakonec domluvila s odběratelem a opravila u sebe, jemu jsem poslala opravenou fa s jeho dič... podle průběhu domluvy, tohle bylo asi jednodušší řešení.
    Jen nevím, zda nebudu mít problém s KH, protože za srpen jsem podávala již řádné opravné, odeslala jsem první a hned poté jsem si všimla, že mi jedna malá částka skočila do snížené sazby, jednalo se o 35 kč na dph, tak jsem hned opravila a v rozmezí 30 minut od prvního KH poslala opravné a teď na základě výzvy jsem posílala následné, tak doufám, že si to následné vztáhnou k tomu opravnému...

Ještě mě polekalo čtvrtletní přiznání k dph, ale tam se změnila jen sekce v KH, uplatněno bylo i tak, takže tam by to mělo být v pořádku?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).