Re: KH výzva řešení
Dobrý den, podle mé zkušenosti dostanou výzvu obě strany. Je to opravdu jeho chyba a je jenom na Vás a na Vaší vstřícnosti (a také jestli je pro vás tak důležitý odběratel), jestli fakturu opravíte na jeho DIČ a pošlete za sebe následné KH, kde bude viditelná oprava nebo odpovíte, že to máte správně a on ne. Ale určitě se musíte v každém případě domluvit s druhou stranou. Pokud bych se s nimi nemohla domluvit, poslala bych za sebe odpověď, že to mám správně já.
>>Dobrý den, prosím o radu.
>>
>>V srpnu jsme prodali zboží na fakturu v hodnotě vyšší
>>než 10 tis, samozřejmě mi zákazník při objednání
>>neřekl, že to chce napsat na společnost (spíše
>>prodáváme
>>FO).
>Dobrý den, podle mé zkušenosti dostanou výzvu obě
>strany. Je to opravdu jeho chyba a je jenom na Vás a na
>Vaší vstřícnosti (a také jestli je pro vás tak důležitý
>odběratel), jestli fakturu opravíte na jeho DIČ a
>pošlete za sebe následné KH, kde bude viditelná oprava
>nebo odpovíte, že to máte správně a on ne. Ale určitě se
>musíte v každém případě domluvit s druhou stranou.
>Pokud bych se s nimi nemohla domluvit, poslala bych za
>sebe odpověď, že to mám správně já.
Odběratel si mohl uplatnit odpočet DPH i z dokladu, který neobsahuje všechny potřebné náležitosti daňového dokladu. Jen měl počítat s tím, že odběratel i dodavatel obdrží Výzvu ke KH a že bude s vysokou pravděpodobností zahájen POP.
Jak již bylo psáno je na Vás, zda se budete držet toho, že Váš doklad je v souladu s ZDPH a že jste zboží prodali osobě nepovinné k dani.
Tak jsem se nakonec domluvila s odběratelem a opravila u sebe, jemu jsem poslala opravenou fa s jeho dič... podle průběhu domluvy, tohle bylo asi jednodušší řešení.
Jen nevím, zda nebudu mít problém s KH, protože za srpen jsem podávala již řádné opravné, odeslala jsem první a hned poté jsem si všimla, že mi jedna malá částka skočila do snížené sazby, jednalo se o 35 kč na dph, tak jsem hned opravila a v rozmezí 30 minut od prvního KH poslala opravné a teď na základě výzvy jsem posílala následné, tak doufám, že si to následné vztáhnou k tomu opravnému...
Ještě mě polekalo čtvrtletní přiznání k dph, ale tam se změnila jen sekce v KH, uplatněno bylo i tak, takže tam by to mělo být v pořádku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.