Re: Osobní auto z Německa
Super, děkuju. První problem vyřešen :-) Němci nám DPH vrátí, v tom není problem. Ale musíme zaplatit DPH v Česku, protože auto ještě nemá najeto 6000 km. A pak si zase nárokovat odpočet. Nevíte kam to DPH zaplatit a kurzem kterého dne? Podle faktury ? Nebo podle dne zaplacení?
pošlete na FÚ tiskopis "Hlášení podle § 19..... o pořízení nového dopravnho prostředku z EU" + FA.. Vypočtete DPH z faktury (záleží jaký používáte kurz) a DPH odvedete na účet 705-... Já mám ještě zkušenost s odborem dopravy, kterému musíme prokázat, že bylo DPH uhrazeno. Takže moje práce ještě nekončí - vždy se domluvím se správkyní, že jakmile je DPH připsáno na účet FÚ, tak musím osobně za správkyní, která mi potvrdí úhradu DPH do formuláře "hlášení", jenž jsem jim zaslala. A až následně s tímto pak můžeme teprve na odbor dopravy....
Ještě doplním - fakturu si pak zaúčtujete v režimu revers charge, jak psala paní Jana... Zaplacením DPH za auta budete mít na FÚ "přeplatek" na DPH a o vypořádání je lepší se domluvit s FÚ - nechat vrátit na Váš účet nebo o to můžete ponížit DPH z přiznání...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.