Re: Zápočtový list a exekuce
Ne, ten spočítá a vyčíslí exekutor. Mimochodem - v den vystavování ZL většinou ještě nevíte zbytek dluhu, protože mzdy počítáte většinou až potom. Důležité je zapsat druh exekuce, tj přednostní, nepřesností, výživné vnebo dlužné výživné, pořadí a číslo exekučního příkazu a exekutora, který pak novému zaměstnavateli zašle příkaz a aktuální výši dluhu. A Vy ho nezapomeňte informovat, že zaměstnanci skončil pracovní poměr.
Zaměstnanec má dovolenou , tak jsem již mu mzdu spočítala, počkám do 31.12. a pak již bude vše oficiální pokud se něco nezmění. Mám předepsané pro exe úřad, že dosud na účet poslano xy korun a za 12/2016 bude sraženo xy a v období 1/2017 posláno celkem bude posláno xy. Do zápočťáku jsem již napsala konečnou sraženou částku.
Ještě program Pohoda mi nevypisuje, zda se jwdná o přednostní, nebo nepřednostni ... mám vypsat ručně ?'
Jaká částka již byla uhrazena je pro nového zaměstnavatele naprosto neužitečná informace. Naopak zda se jedná o přednostní nebo nepřednostní pohledávku je informace naprosto zásadní. Stejně tak správné pořadí. Zaměstnavatel musí vědět pořadí exekučních příkazů, tzn. podle data doručení prvnímu zaměstnavateli (pokud má exepříkazů více), druh exepříkazu, tzn přednostní, nepřednostní atd., číslo jednací, který exekutor to má na starosti a případně zhruba zbytek dluhu.
Nový zaměstnavatel pak těm exekutorům oznámí nástup zaměstnance a než ti mu doručí exepříkazy a případně nabytí právní moci a vyčíslení dluhu, tak sráží dle pořadí a druhu exekuce to, co srážet má a zatím deponuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.