Re: Pruměrný přepočtený počet zaměstnanc
Ano civilkáře jsme ponechali ve stavu zaměstnanců a uváděl se stále v přehledech pro OSSZ s omluvenými absencei a vyloučenými dobami. Ze ZP jsme ho museli odhlásit. Tak pořád nevím. Co se týče OČR souhlasím, že není nemocí a podle poučení na zadní straně bych tyto hodiny nezapočítala, narazila jsem ale v zákoně o zaměstnanosti 435/2004 na pasáž o výočtu prům. přepoč. počtu zaměstnanců (odst. 2) e)), podle kterého se tyto hodiny započítat mají (tedy pokud to správně chápu. Četla jsem to už 3x). Tak pořád nevím. Dana
Vzhledem k tomu, že jsem narazila na dvě různá znění, která si odporují, zkusím si zavolat na přímo na pracovní úřad o radu. Kde jinde už by mi měli poradit než přímo u zdroje. Narazila jsem na to proto, protože připravuju podklady ke kontrole z pracáku (přijde zítra). Tak uvidíme, jak dopadneme. Jsem si jistá tím, že povinnost k odvodům nemáme, jen si nejsem jistrá správností výpočtů. Každopádně se zítra po kontrole ozvu s tím, jak jsem dopadla a podám Vám aktuální informace.
Dana
Kontrola z pracovního úřadu právě odešla a všechno bylo v pořádku. Průměrný přepočtený počet zaměstnanců se počítá jako odpracované hodiny (bez přesčasů) + hodiny pracovní neschopnosti + (od roku 2005) hodinyˇOČR + dovolená. (neplacené volno se nezapočítává) / roční fornd pracovní doby.
Dana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.