Re: Pruměrný přepočtený počet zaměstnanc
Ano civilkáře jsme ponechali ve stavu zaměstnanců a uváděl se stále v přehledech pro OSSZ s omluvenými absencei a vyloučenými dobami. Ze ZP jsme ho museli odhlásit. Tak pořád nevím. Co se týče OČR souhlasím, že není nemocí a podle poučení na zadní straně bych tyto hodiny nezapočítala, narazila jsem ale v zákoně o zaměstnanosti 435/2004 na pasáž o výočtu prům. přepoč. počtu zaměstnanců (odst. 2) e)), podle kterého se tyto hodiny započítat mají (tedy pokud to správně chápu. Četla jsem to už 3x). Tak pořád nevím. Dana
zrovna včera můj šéf chtěl předzpracovat jak to vypadná s naplněním povin.zaměstnání občanů se ZPS,budu to muset zpracovat, pak se ozvu...když na něco narazím nebo si nebudu vědět rady,snad to dáme dohromady...
Vzhledem k tomu, že jsem narazila na dvě různá znění, která si odporují, zkusím si zavolat na přímo na pracovní úřad o radu. Kde jinde už by mi měli poradit než přímo u zdroje. Narazila jsem na to proto, protože připravuju podklady ke kontrole z pracáku (přijde zítra). Tak uvidíme, jak dopadneme. Jsem si jistá tím, že povinnost k odvodům nemáme, jen si nejsem jistrá správností výpočtů. Každopádně se zítra po kontrole ozvu s tím, jak jsem dopadla a podám Vám aktuální informace.
Dana
Kontrola z pracovního úřadu právě odešla a všechno bylo v pořádku. Průměrný přepočtený počet zaměstnanců se počítá jako odpracované hodiny (bez přesčasů) + hodiny pracovní neschopnosti + (od roku 2005) hodinyˇOČR + dovolená. (neplacené volno se nezapočítává) / roční fornd pracovní doby.
Dana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
11. 10. 2005 15:15
Vážení, probírám se tu Oznámením o plnění povinného podílů občanů se ZPS a narazila jsem na část, kde si nejsem jistá. V poučení na druhé straně oznámení se píše, že do odpacovnaných hodin ne nezapočítává mateřská dovolená a doba ošetřování člena rodiny. Na stránkách MFCR v článku práva a povinnosti zaměstnavatelů jsem se ale dočetla, že se doba ošetřování člena rodiny započítává. Takže ano nebo ne?
Dalším bodem jsou civilkáři. Píše se tu, že doba vojenského cvičení se započítává, o civilkářích a vojenské službě jsem však nic nenašla. Já osobně bych tyto hodiny nezapočetla, ale nejsem si tím jistá. Poradí někdo?
Díky Dana