Vlákno názorů k dotazu Je pozdě na daň.přiznání? od v.e.n.d.y. - Re: Je pozdě na daň.přiznání? Rozhoduje Váš výdělek, pokud...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 4. 2017 21:50

v.e.n.d.y.

Re: Je pozdě na daň.přiznání?
    Rozhoduje Váš výdělek, pokud činí v hrubém více jak polovinu minimální mzdy (59.400 pro rok 2016), pak se Vám opravdu vyplatí podat si daňové přiznání a bonusy na děti dostanete za měsíce, kdy jste nepracovala. Protože nemáte povinnost podat přiznání, máte na to čas 3 roky a nehrozí Vám žádný postih. Určitě zkuste. Ještě se zeptám, v zaměstnání Vám bonusy na děti vypláceli?

• 18. 4. 2017 21:59

Karolína D. (neregistrovaný)

V zaměstnání mi vyplatili bonusy něco přes pět tisíc. Ano, výdělek byl daleko vyšší, ale bohužel se práce nedala skloubit se dvěma malými dětmi a nestíhala jsem pracovní dobu. Musela jsem dát výpověď. Teď od 1.4. mám práci novou a tam mi právě mzdová řekla, že to byla chyba, že jsem si přiznání nepodala, a že abych si to podala ještě teď.
    Jiný příjem jsem kromě zaměstnání neměla. Otec dětí nás opustil, a nežije s námi v domácnosti. Co je ještě potřeba doložit? Bude třeba něco i od manžela? Jsme rozvedení a nežije s námi už 3 roky, děti mám v péči já.

• 18. 4. 2017 23:30

v.e.n.d.y.

Pokud máte soudní rozhodnutí o svěření dětí do péče, pak by neměl FU pátrat po otci. Podejte přiznání, uveďte spojení na Vás, je možné, že FU bude požadovat rodné listy dětí a to soudní rozhodnutí o Vaší péči, ale vyčkala bych na jeho požadavky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).