Re: Zase nárok dovolené, prosím!
No pokud jsem to pochopila správně,tak pokud bude čerpat dovolenou hned po skončení mateřské dovolené,tak bude nárok 18,5 dne.Vybere dovolenou a nastoupí na rodičovskou.Pokud by nastoupila hned na rodičovkou a vybrala si řádnou později,nárok by se ještě krátil.Ale dala jste mi zase brouka do hlavy.Teď už nevím,čí jsem :-)
Re: Zase nárok dovolené, prosím!
Ale ano, je to tak. Kdyby nastoupila na řádnou dovolenou za rok 2005 až v březnu 2006, pak byste musela sečíst dny, zameškané v důsledku rodičovské dovolené v celém roce 2005. Tzn. od 1.1. do 24.5. a od 8.12. do 31.12. - a to už by jí mohlo udělat to zkrácení o druhou dvanáctinu (nemám teď před sebou plánovací kalendář, abych si to mohla přepočítat).
Kromě toho, jestliže si tu dovolenou nevybere hned po skončení mateřské, může se stát, že o ni přijde úplně, protože proplácet se nesmí a přerušení rodičovské dovolené k nástupu na řádnou dovolenou (třeba v tom březnu) nemusí už zaměstnavatel umožnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.