Re: Zase nárok dovolené, prosím!
No pokud jsem to pochopila správně,tak pokud bude čerpat dovolenou hned po skončení mateřské dovolené,tak bude nárok 18,5 dne.Vybere dovolenou a nastoupí na rodičovskou.Pokud by nastoupila hned na rodičovkou a vybrala si řádnou později,nárok by se ještě krátil.Ale dala jste mi zase brouka do hlavy.Teď už nevím,čí jsem :-)
Re: Zase nárok dovolené, prosím!
Ale ano, je to tak. Kdyby nastoupila na řádnou dovolenou za rok 2005 až v březnu 2006, pak byste musela sečíst dny, zameškané v důsledku rodičovské dovolené v celém roce 2005. Tzn. od 1.1. do 24.5. a od 8.12. do 31.12. - a to už by jí mohlo udělat to zkrácení o druhou dvanáctinu (nemám teď před sebou plánovací kalendář, abych si to mohla přepočítat).
Kromě toho, jestliže si tu dovolenou nevybere hned po skončení mateřské, může se stát, že o ni přijde úplně, protože proplácet se nesmí a přerušení rodičovské dovolené k nástupu na řádnou dovolenou (třeba v tom březnu) nemusí už zaměstnavatel umožnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
21. 10. 2005 9:42
Omlouvám se, pročetla jsem starší diskuze,ale i přesto se chci přesvědčit o tom,zda počítám správně.
Zaměstnankyně byla od 1.1.2005-24.5..2005 na rodičovské dovolené, 25.5.2005 nastoupila na druhou mateřkou dovolenou,kterou ukončí 7.12.2005.Její nárok na dovolenou za rok 2005 je 18,5?? ( při roční výměře 20 dnů).
Moc děkuji a ještě jednou se omlouvám,vím,že se to tu probírá pořád dokola,ale už jsem z toho zmatená.