Re: výpověď § 52f),prosím VH,p.Jasnou
Požadavky na výkon práce musí být dle judikatury měřitelné a přezkoumatelné (nemůže se jednat např. o nějakou vizi o tom, jak se má zaměstnanec chovat apod.), zaměstnanec s nimi musí být seznámen, a to i s těmi, které jsou notoricky známé (předpokládám, že je splněno), zaměstnavatel nemusí dát zaměstnanci lhůtu k tomu, aby stanovené požadavky naplnil (s výhradou dobrých mravů). Důležité je naplnění slov "bez zavinění zaměstnavatele", to je také OK - píšete, že jste kurz zaplatili. Je-li to tak, výpovědi bych se neobávala, jenom mi tam trochu vadí, že má ještě předplacené 2 opravné zkoušky a Vy jakoby předjímáte, že je neudělá. Nebo to je tak, že byste výpověď nedávali teď, ale až poté, kdy definitivně nebude úspěšný? Je to předplaceno na jméno konkrétního zaměstnance?
Je to předplaceno na jméno toho zaměstnance a právě jsme se dohodli, že ho necháme dělat ještě i ty 2 další zkoušky, aby opravdu nikde a nijak nemohl zpochybnit, že mu nebylo umožněno náš požadavek splnit. Já jen dopředu zjišťuji, abych na to byla připravená, protože jestliže nyní to byla v pořadí už 4. zkouška, kterou neudělal, obáváme se, že ani ty 2 další neudělá. Takže chceme na tuto variantu být připraveni, i když samozřejmě nejprve nabídneme skončení dohodou. Výpověď bychom tedy dali až když ani ty 2 další zkoušky neudělá a nebude chtít přistoupit na skončení dohodou. Děkuji vám moc .
Ne, výpověď bereme až jako poslední možnost, ale bohužel, musím být i na tohle připravená. Takže ještě jednou moc děkuji za vaši konzultaci, protože zatím mám zkušenosti jen s výpovědí pro nadbytečnost, takže jsem si nebyla 100% jistá, jestli tam není ještě nějaká jiná záludnost, o které nevím a která by mohla být problémem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.