Re: auto z Německa začátečník
pokud máte pro firemní i soukromé účely, pak zdaníte z celé částky na ř. 3 ale na ř. 43 uděláte odpočet jen v poměrné výši služebního použití. např. 60%,40%... z celkové ceny.
Všechna přijatá plnění vztahující se k autu během celého roku např. opravy, údržba, doplňky, emise....krátíte stejně . na konci roku uděláte znovu přepočet soukromých a firemních jízd, pokud vyjde koeficient více jak 10% oproti původně uplatněnému, vypořádáte + nebo - v prosincovém DPH. tento nový koeficient bude zároveň zálohovým pro rok 2018, ten budete používat až do dalšího přepočtu v prosinci 2018
Děkuji. Problém mám v tom, že nového ředitele neznáme (nastoupil 1.5.), viděla jsem ho 2 dny.., nevím, jak bude často soukromě jezdit a využívat auto, tudíž nevím, jakým poměrem. Počítám s dodatečným přiznáním za duben,až budu vědět více, jak jezdí, třeba po květnu...
Ještě vidím problém, že máme hospodářské období, tzn. že konec roku máme k 30.6.2017(jako 31.12.), nové nám začíná od 1.7.17. +
A rozhodně nemůžu dobře odhadnout z května a června dobře koeficient pro další rok od 1.7.17-30.6.18.
Fakt nevím, jak to nejlépe vyřešit. DPH bych teď v dubnu neuplatnila z faktury vůbec...
Děkuji, udělám koeficient, jak mi radíte.
A prosím, částku do výplaty (to 1% z pořizovací ceny auta) by jste za květen pro ředitele dala s částky pořizovací z faktury + DPH? Když jsem procházela příklady, vždy jsou výpočty z faktury z Čech, nikde jsem nenašla příklad, když je auto z EU. Ale vždy zdůrazňují, že se to musí počítat s DPH...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.