Vlákno názorů k dotazu Auto z Německa začátečník od Jana N. - Re: auto z Německa začátečník pokud máte pro...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2017 11:34

Jana N. (neregistrovaný)

Re: auto z Německa začátečník
    pokud máte pro firemní i soukromé účely, pak zdaníte z celé částky na ř. 3 ale na ř. 43 uděláte odpočet jen v poměrné výši služebního použití. např. 60%,40%... z celkové ceny.
    Všechna přijatá plnění vztahující se k autu během celého roku např. opravy, údržba, doplňky, emise....krátíte stejně . na konci roku uděláte znovu přepočet soukromých a firemních jízd, pokud vyjde koeficient více jak 10% oproti původně uplatněnému, vypořádáte + nebo - v prosincovém DPH. tento nový koeficient bude zároveň zálohovým pro rok 2018, ten budete používat až do dalšího přepočtu v prosinci 2018

• 10. 5. 2017 12:04

JN79 (neregistrovaný)

Děkuji. Problém mám v tom, že nového ředitele neznáme (nastoupil 1.5.), viděla jsem ho 2 dny.., nevím, jak bude často soukromě jezdit a využívat auto, tudíž nevím, jakým poměrem. Počítám s dodatečným přiznáním za duben,až budu vědět více, jak jezdí, třeba po květnu...

Ještě vidím problém, že máme hospodářské období, tzn. že konec roku máme k 30.6.2017(jako 31.12.), nové nám začíná od 1.7.17. +
    A rozhodně nemůžu dobře odhadnout z května a června dobře koeficient pro další rok od 1.7.17-30.6.18.
    Fakt nevím, jak to nejlépe vyřešit. DPH bych teď v dubnu neuplatnila z faktury vůbec...

• 10. 5. 2017 12:18

Jana N. (neregistrovaný)

§75/4 koeficient se stanoví odhadem, pak se stejně bude na konci roku narovnávat + nebo -dle skutečnosti
    prostě bych uplatnila např. 50% a vypořádání se stejně bude dělat

• 10. 5. 2017 12:28

JN79 (neregistrovaný)

Děkuji, udělám koeficient, jak mi radíte.

A prosím, částku do výplaty (to 1% z pořizovací ceny auta) by jste za květen pro ředitele dala s částky pořizovací z faktury + DPH? Když jsem procházela příklady, vždy jsou výpočty z faktury z Čech, nikde jsem nenašla příklad, když je auto z EU. Ale vždy zdůrazňují, že se to musí počítat s DPH...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).