Re: Zápočtový list
Minulý týden jsem byla na školení a tam nám říkali, že důvod skončení se do zápočtového listu může i nemusí uvádět. Není vhodné do něj uvádět důvod jako porušení prac.kázně,(mohlo by to uškodit v následném zaměstnání) ... ale např.dohoda ano. ZL - jméno, příjmení,.... zaměstnance pozor ne RČ, ale datum narození), iniciály zaměstnavatele, délka pracovního poměru, vypsaná absence, razítko, podpis zaměstnavatele,....
Není vhodné uvádět výši průměr. výdělku (pro Úřad práce slouží tiskopis o potvrzení výdělku) jelikož, když nastupujete do nového zaměstnání, mohlo by se to odrazit na Vašem výdělku (koukají, kolik jste měla, takže v případě vyšší mzdy by mohla být na základě předešlého výdělku nižší). Nevím zda jsem pomohla. Nashle
Dano - a neni to trosicku jinak? Zakon tak hovori, ale jeste zalezi, zda zamestnanec souhlasi nebo nesouhlasi.
(viz odkaz 3 v danem paragrafu)
Mam dost dobry mzdovy program, ktery nabizi dve varianty :
jednu vyadujici podpis zamestnance, kde je prumerna mzda uvedena a druhy bez souhlasu zamestnance, kde mzda uvedena neni.
Pokud jde na pracak, dostane potvrzeni pro Urad prace.
JInak v dnesnim zakonnem chaosu je nyni takovy "bordel", ze asi nikdo presne nevi jak a co ma byt :-(
Dano - taky si to nechavam podepsat - uz proto, ze predavam original. Jiz se mi i stalo, ze si prisel byvaly zamestnanec po roce pro svuj ZL, protoze original uz ztratil. A chtel zase original :-) Tak mel smulu, dostal kopii, na ktere bylo napsano a od nej i podepsano prevzeti originalu. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.