Re: Zápočtový list
Minulý týden jsem byla na školení a tam nám říkali, že důvod skončení se do zápočtového listu může i nemusí uvádět. Není vhodné do něj uvádět důvod jako porušení prac.kázně,(mohlo by to uškodit v následném zaměstnání) ... ale např.dohoda ano. ZL - jméno, příjmení,.... zaměstnance pozor ne RČ, ale datum narození), iniciály zaměstnavatele, délka pracovního poměru, vypsaná absence, razítko, podpis zaměstnavatele,....
Není vhodné uvádět výši průměr. výdělku (pro Úřad práce slouží tiskopis o potvrzení výdělku) jelikož, když nastupujete do nového zaměstnání, mohlo by se to odrazit na Vašem výdělku (koukají, kolik jste měla, takže v případě vyšší mzdy by mohla být na základě předešlého výdělku nižší). Nevím zda jsem pomohla. Nashle
Dano - a neni to trosicku jinak? Zakon tak hovori, ale jeste zalezi, zda zamestnanec souhlasi nebo nesouhlasi.
(viz odkaz 3 v danem paragrafu)
Mam dost dobry mzdovy program, ktery nabizi dve varianty :
jednu vyadujici podpis zamestnance, kde je prumerna mzda uvedena a druhy bez souhlasu zamestnance, kde mzda uvedena neni.
Pokud jde na pracak, dostane potvrzeni pro Urad prace.
JInak v dnesnim zakonnem chaosu je nyni takovy "bordel", ze asi nikdo presne nevi jak a co ma byt :-(
Dano - taky si to nechavam podepsat - uz proto, ze predavam original. Jiz se mi i stalo, ze si prisel byvaly zamestnanec po roce pro svuj ZL, protoze original uz ztratil. A chtel zase original :-) Tak mel smulu, dostal kopii, na ktere bylo napsano a od nej i podepsano prevzeti originalu. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
31. 10. 2005 15:19
Dobrý den,
snad na těchto stránkách v diskuzi jsem se dočetla, že se u zápočtového listu už neuvádí důvod ukončení pracovního poměru.
Dnes jsem hledala nějaký použitelný vzor ZL a zde v sekci šablony jsem ho nalezla, ovšem ale i s kolonkou "důvodu ukončení PP"
Co je tedy prosím správně a co vše má obsahovat zápočtový list?
Děkuji