Vlákno názorů k dotazu Daňové nebo nedaňové? od Jana - Re: Daňové nebo nedaňové? ****Podle mě si to myslíte...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2005 17:39

Jana (neregistrovaný)

Re: Daňové nebo nedaňové?
    Podle mě si to myslíte správně, jde asi o odvahu dát to daňově. Pokud to není jedna faktura, ale více, přesto bych se odvážila to dát daňově. Vycházím z toho, že jsme také dělali úpravy, vůbec mě tenkrát nenapadlo, že by to mělo být nedaňově a s vlastníkem jsme byli domluveni, že můžem úpravy udělat. Kontrola to přešla, že se jedná o běžnou údržbu. Bude záležet na konkretním člověku, když předložíte dohodu o kompenzaci s pronajímatelem, myslím, že to sčítat nebude.

• 2. 11. 2005 17:54

Jiřina (neregistrovaný)

Faktur je sice víc, ale na některých je už z konečné ceny při srovnání s nabídkou jasné, že je to dražší. A 100.000,-Kč- i když v součtu- není málo na obě strany-pro nás i pro FÚ. Hledala jsem v diskuzi i dost daleko zpátky a nic nenašla. Na části toho jsme dohodli s pronajímatelem, který nám za to odpustí nájem-my mu to vyfakturujem a započtem-tomu rozumím, ale to navýšení-rekonstruujem něco, co není naše ..?? Ale díky

• 2. 11. 2005 18:08

Jana (neregistrovaný)

Nás na to na školení upozorňovali - jasně nedaňově. Daňově jedině to nějak zafixlovat (nedaly by se ty faktury použít na něco jiného, nebo jiný text - i když mě teď nenapadá konkretně nic)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).