Re: Daňové nebo nedaňové?
Podle mě si to myslíte správně, jde asi o odvahu dát to daňově. Pokud to není jedna faktura, ale více, přesto bych se odvážila to dát daňově. Vycházím z toho, že jsme také dělali úpravy, vůbec mě tenkrát nenapadlo, že by to mělo být nedaňově a s vlastníkem jsme byli domluveni, že můžem úpravy udělat. Kontrola to přešla, že se jedná o běžnou údržbu. Bude záležet na konkretním člověku, když předložíte dohodu o kompenzaci s pronajímatelem, myslím, že to sčítat nebude.
Faktur je sice víc, ale na některých je už z konečné ceny při srovnání s nabídkou jasné, že je to dražší. A 100.000,-Kč- i když v součtu- není málo na obě strany-pro nás i pro FÚ. Hledala jsem v diskuzi i dost daleko zpátky a nic nenašla. Na části toho jsme dohodli s pronajímatelem, který nám za to odpustí nájem-my mu to vyfakturujem a započtem-tomu rozumím, ale to navýšení-rekonstruujem něco, co není naše ..?? Ale díky
Nás na to na školení upozorňovali - jasně nedaňově. Daňově jedině to nějak zafixlovat (nedaly by se ty faktury použít na něco jiného, nebo jiný text - i když mě teď nenapadá konkretně nic)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
1. 11. 2005 14:25
Pronajali jsme si kancelář. V nájemní smlouvě jsme se dohodli, že ji zrekonstruujeme a o to se nám sníží nájem.Byla stanovena cenová nabídka rekonstrukce za 500.000,- Nicméně práce se blíží ke konci a víme, že o 100.000,- nás to bude stát víc. Druhá strana na zvýšení nepřistoupí-je to náš problém, že je to o tolik dražší.A dotaz zní, kam s těmi 100.000,-Kč? Skládá se to samozřejmě z kousků zednických,sádrokartonářských,elektrikářských prací,položení podlah....Ta cenová nabídka je hodně rozpoložkovaná. Myslím, že to je nedaňové, ale ráda se dám přesvědčit na daňové.