Re: jednosměnný provoz,výpomoc v 3 směnn
Tak jednak se v dotazu píše, že se bude jednat o ranní směny, jednak lékařská prohlídka je nutná až poté, kdy zaměstnanec naplní definici zaměstnance pracujícího v noci. I kdyby konal práci v nočních směnách, nevíme, jak zaměstnavatel stanovil vyrovnávací období.
A délka stanovené týdenní pracovní doby se nesjednává, ale stanoví ji zaměstnavatel a zaměstnance o svém rozhodnutí informuje, takže ani dodatek k PS nikoliv.
To, že to je jen na ranní směnu jsem přehlédla, automaticky jsem viděla 3-směnný provoz (mozek rychlejší než oko). Logicky jsem napsala dodatek, protože jinak nevidím smysl dotazu (když je PS na jednosměnný provoz, tak bude mít naplánovanou ranní a je to).
Dobrý den paní Jarčo, jestli je dotaz stále aktuální, tak my informujeme zaměstnance tak, že napíšeme dodatek k PS. Není tam strany se dohodly, ale zam-tel stanovuje - určuje. Vy musíte informovat zam-ce prokazatelným způsobem, takže to řešíme dodatkem.
velice děkuji
>
>>>>A délka stanovené týdenní pracovní doby se
>>>>nesjednává,
>>>>ale stanoví ji zaměstnavatel a zaměstnance o svém
>>>>rozhodnutí informuje, takže ani dodatek k PS nikoliv.
>>>
>>>To, že to je jen na ranní směnu jsem přehlédla,
>>>automaticky jsem viděla 3-směnný provoz (mozek
>>>rychlejší než
>>>oko). Logicky jsem napsala dodatek, protože jinak
>>>nevidím smysl dotazu (když je PS na jednosměnný
>>>provoz,
>>>tak bude mít naplánovanou ranní a je to).
>>Jenže její ranní byla 40 hod.týdně...v jednosměnném
>>provozu...( jiný stroj) a nyní bude zastupovat ve
>>vedlejším provozu ( 3 směnné také na ráno) ale střídá
>>směny
>>s režimem 37,5 hod.?
>Dobrý den paní Jarčo, jestli je dotaz stále aktuální,
>tak my informujeme zaměstnance tak, že napíšeme
>dodatek k PS. Není tam strany se dohodly, ale zam-tel
>stanovuje - určuje. Vy musíte informovat zam-ce
>prokazatelným způsobem, takže to řešíme dodatkem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.