Re: Spravedlivé zvýšení mzdy
>Dobrý den, navyšovali jsme zaměstnancům mzdu v %.
>Přijde mi to tak spravedlivé.
>Při minulém zvýšení se přidávala všem pevná částka.
>Ale při rozdílné mzdě se někomu zvýšilo o 3,2 někomu o
>3,6 %, proto jsem letos prosadila navýšení v %.
>Myslím si, že když má člověk jinou kvalifikaci,
>odpovědnost, takže i při navyšování mzdy by to mělo být
>vidět.
>Dnes jsem si od jedné kolegyně vyslechla, že je to
>pěkně nespravedlivé, že bychom měli mít přidáno stejně,
>vcelku si nedala vysvětlit že asi účetní by měla mít
>přidáno jinak než dělnice :-(.
>Když přece budu přidávat všem pevnou částku, tak se za
>chvíli k sobě platem hodně přiblížíme.
>Děkuji za názor, potřebuji jen vědět že v % je to
>správně a spravedlivé :-).
>
Ano, v % je to správně. To jsou obvykle ty kecy o stejných žaludcích. Já to vždy hodnotím tak - koho lze rychle zastoupit, koho ne. Uklízečku může zastoupit prakticky každý. Skladnici po krátkém zaučení také, revizního technika ani za několik let. Revizní technik se musí , na rozdíl od uklizečky nebo skladnice neustále vzdělávat, vykonává zkoušky atd. Takže podle toho musí být také hodnoceni a nemohou se nůžky mezi mzdou zavírat. Tak , jak je to mnohdy teď - zvyšuje se minimální mzda, tím i zaručená mzda, ale ti , byli lehce nad ní, mohou být teď na stejné úrovni.
>
Re: Spravedlivé zvýšení mzdy
Správně je to, kterou skupinu zaměstnanců chce zaměstnavatel podpořit. Dělení na účetní a dělníky není moc šťastné, protože může být dělník, který bude v zodpovědnosti práce, zastupitelnosti či zaučením třeba skladovou účetní dalece převyšovat.
Jestli řešíte rozdíl mezi přidám 0,4 % tak to bude částka okolo stovky, ne? Tak to je taková částka, že snad mohli dostat přidáno všichni stejně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.