Názor k dotazu Banka mě tlačí do podnik.účtu,poradíte? od Pavel - Re: Banka mě tlačí do podnik.účtu,poradí přesvědčoval mě,že nemohu...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 11. 2005 18:03

Pavel (neregistrovaný)

Re: Banka mě tlačí do podnik.účtu,poradí
    přesvědčoval mě,že nemohu podnikat s účtem založeným tzv.na rodné číslo,protože jsem OSˇVČ a plátce daně.Musím si údajně
    zřídit za samozřejmě dražší bank.poplatek podnikatelský účet.Loni jsem si ho zakládal a při registraci na FÚ jsem se úřednice vysloveně ptal,jestli tento účet stačí.Chodí mi na něj pouze platby od odběratelů a platím jen účty,které se týkají účetnictví.Vše co vyberu jde nejprve do pokladny,až odtud do osobní spotřeby.Co vy na to?V bance mě strašil-co Vám na to řekne finančák,nebojíte se?Děkuju Honza

Váš bankovní poradce má pravdu-pokud podnikáte a platíte bezhotovostně,měl by jste používat "podnikatelský"účet-právě kvůli odlišnému způsobu zdanění úroků ze "soukromého"účtu.Žádný zákon Vás sice neukládá povinnosti založit si účet v bance,nicméně platební styk jste jako podnikatel povinen jednoznačně používat bezhotovostní (i když se v ČR tato povinnost naprosto nedodržuje).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).