Re: GDPR - OSVČ
Byla jsem na školení - jako příklad malého OSVČ byla uvedena kadeřnice. Cituji: kadeřnice potřebuje mít zapsáno jméno klientky, kdy klientka přijde, telefon pro případ změny. Na to nepotřebuje žádný písemný souhlas klientky. Ovšem do diáře, kde má tyto informace uvedené, nesmí nikdo jiný nahlížet, nesmí ho mít nikde volně ležet, aby se například jiná klientka do něho nekoukla - to už by bylo porušení GDPR. Takže pro malé platí - počítače zaheslované, papíry zamčené, aby nemohly nahlížet osoby nepovolané.
Re: GDPR - OSVČ
Vést ani evidovat nemusíte nic, akorát musí být vše zaheslované a pod zámkem, aby do toho nemohl nikdo nahlédnout. Tel. čísla, adresy soukromých osob, faktury jim vystavené apod.
Já pracuji v malé firmě, takže pro mne to znamená následující: pokud odejdu z kanceláře, musím zaheslovat počítač, aby do něj nikdo ze zaměstnanců nemohl. Údaje týkající se zaměstnanců + zákazníků v papírové formě zamknout - pak si teprve mohu odskočit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.