Re: účtování operativního leasingu
Děkuji za odpověď. Já bohužel nebudu mít měsíčně vystavené faktury jen splátkový kalendář na celé období, proto řeším, zda si mám udělat vlastní časové rozlišení, když to přesně nevychází. Osobně bych to udělala tak, že bych s odkazem na splátkový kalendář každý měsíc udělala závazek, aby se tím vyřešil i odpočet DPH. Když by se na konci roku nájmy sečetly, dá se do konkrétního období nákladově pouze ta mnou vypočtená částka a zbytek do časového rozlišení. Souhlasíte?
Re: účtování operativního leasingu
Když vezmu celkovou výši nájemného, vydělím počtem dní za celé období nájmu a vynásobím konkrétním počtem dní v roce, tak se ta částka rozchází řádově o 1000Kč. Je možné, že pro určitý rok nepoužívají konkrétní počet dnů např. pro 2018-365, 2019-365, 2020- 366,... ale berou to nějakým průměrem. No a protože jsem puntíčkář a bazíruji na každém halíři, tak to chci mít přesně, ale nevím, zda v těchto případech není stanovený konkrétní postup.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.