Re: ukončení PP a plánovaná operace
Kdy přesně v září byste nastoupila do nemocnice? Pokud byste nastoupila na nemocenskou v zákonné 7denní ochranné lhůtě po skončení pracovního poměru, tak by Vám vznikl nárok na nemocenskou, která náleží od 15. kalendářního dne pracovní neschopnosti. Pokud později, tak nárok na nemocenskou mít nebudete.
všechno kalkul být nemůže
je hodně lidí, kteří pracují, přecházejí nemoci, oddalují operaci a pak když dostanou výpověť, tak je to čas na to, aby se dali zdravotně do pořádku - třeba je ještě čeká hodně dlouhá doba, kdy budou muset pracovat než budou mít nárok na důchod
a také je hodně lidí, kteří pracují, přecházejí nemoci, oddalují operaci a ani se důchodu nedožijí, protože se včas neléčili
O.T.:
Nezlobte se, ale podle dosavadních odpovědí bych řekla, že asi .N.I.K.D.O. ze zde odpovídajících nebyl na podobném operačním zákroku. Nebo na zákroku, který se z vážných důvodů neuskutečnil - nebo na zákroku, který pokazil ... a reopereace jsou hodně průšvihové ..
Víte vůbec, jaké jsou objednací lhůty např. pro .R.E.O.P.E.R.A.C.I. karpálního tunelu v dobré nemocnici? .R.O.K. = 12 měsíců, a to ještě musíte mít hodně dobrého doporučujícího lékaře.
Takže volba termínu - pokud máte peníze na soukromé kliniky, jinak na nějakou volbu termínu ve "státním" zapomeňte.
Tady se zastanu tazatelky. Nevíme z kterého kraje je, jaké jsou u nich čekací doby, třeba si opravdu může vybírat. Manžel byl na operaci karpálního tunelu a čekal nějaké 3 týdny, operace proběhla v Třinci. A když byl na operaci meniskusu, tak taky dlouho nečekal.
Tak u dotazu "co je pro mne výhodnější, zda nastoupit na PN v srpnu nebo září" jednoznačně vychytralostí zavání. Nehledě na to, že to koleno může být jen vymyšlené, protože jak tady již někdo psal, operace kolene se plánují hoooodně dopředu, takže to, že by si pacient mohl vybírat, zda v srpnu nebo září - to je docela scifi.
Tazatelka snad neplatila ZP a SP když pracovala? Nyní půjde na operaci. Proč by tedy neměla mít nárok na nemocenské dávky? Proč člověk, který pracoval a také přispíval je zde za příživníka? Nebo zde všichni kádrováci až půjdou na operaci, tak nemocenskou odmítnou? Je mnoho lidí, kteří nechtějí pracovat, a ještě jim radí různí ochránci jak ze státu vytřískat co nejvíc. A tady je pohoršení nad tím, že se někdo zeptá na to, jak s neschopenkou. Divnej svět.
Nikdo nezpochybňuje nemocenské dávky v době nemoci, nemoc a tím i pracovní neschopnost ale většinou vzniká změnou zdravotního stavu a s tím se dotaz "co je výhodnější, kdy je výhodnější marodit" moc neslučuje. Marodím tehdy, kdy jsem nemocná a snažit se přeložit plánované operace (na které lidi čekají i roky) z důvodu výhodnosti nem. dávek, to mi fakt nepřijde úplně normální. Ale asi nejsem já normální, to připouštím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.